Ook de drie Hagenezen blijven Quintus komend seizoen trouw

De nieuwe trainer/coach van Quintus, de Zwitser Ruben Schelbert, kan komend seizoen ook rekenen op drie Haagse Boys Rick van Ravesteijn, Marc de Vreede en Dean van Haeren. Het drietal Hagenezen blijft de Heulse club trouw en plakt er nog een jaartje eredivisie aan vast. De beweegredenen zijn van verschillende aard, maar alle drie hebben zij inmiddels een stevige binding met de Heulse club.

RICK VAN RAVESTEIJN

De trefzekere cirkelloper Rick van Ravesteijn heeft zich met zijn onvervalste Haagse bluf én humor ontwikkeld tot één van de sterkhouders. Hij kan terugkijken op een persoonlijk goed seizoen met veel doelpunten. Tegenstanders moesten hem toch altijd extra in de gaten houden met zijn acties aan de zesmeterlijn. Hij scoorde uit alle standen en ook zijn strafworpen waren meestal onberispelijk. Geen wonder, dat de technisch leiders Collin de Vette en Niels van Lier, die beiden nog met Van Ravesteijn hebben samengespeeld, blij zijn dat hij heeft ‘bijgetekend’.   

Van Ravesteijn heeft niet echt geaarzeld: ,,Mijn insteek is steeds geweest om zeker nog een jaar door te gaan. Ik kan het handbalspelletje eigenlijk nog niet missen. Het is veel te leuk. Ik heb wél steeds gezegd, dat er een volwaardig team voor de eredivisie moet staan. En dat schijnt te gaan lukken. Dan draag ik óók graag mijn steentje bij.”

Met zijn ploeggenoten heeft Van Ravesteijn een lastig seizoen achter de rug in de BENE-League. Vooral de laatste loodjes wegen extra zwaar.

,,De koek voor dit seizoen in de BENE-League is op. De spelers op wie het aankomt, zijn moe, uit vorm of hebben kleine pijntjes. We hebben een heel goede periode gehad, maar fysiek heeft het te veel gevraagd. Het was ook eigenlijk het hele seizoen wel duidelijk, dat wij fysiek tekort kwamen. Maar het was toch weer een mooie ervaring”, aldus de sympathieke Hagenaar.”

MARC DE VREEDE

Om een heel andere reden wil ook Marc de Vreede zijn contract bij Quintus verlengen. Hij was afgelopen seizoen hersteld van een flinke blessure, speelde prima wedstrijden, maar had niet de voldoening van een topseizoen. 

De Vreede over zijn beslissing om door te gaan: ,,De reden is, dat ik graag kampioen wil worden of in elk geval daarvoor wil spelen. Het kampioensjaar van Quintus was ik geblesseerd en dat knaagt. Ik wil op een mooiere manier afsluiten. Het wordt in elk geval wél mijn laatste jaar of we nu kampioen worden of niet.”

De Vreede hoopt, dat er nog een paar spelers bijkomen. ,,Maar de spoeling is erg dun”, realiseert hij zich. ,,We hebben een team dat bovenin de eredivisie moet kunnen meedraaien. Onder leiding van Ruben kunnen we zeker nog stappen maken. Ik ben heel benieuwd hoe hij het gaat aanpakken en ik kijk uit naar de samenwerking. Hij heeft veel ervaring en ik verwacht dat hij ons verder kan brengen. Het zou een mooi einde zijn van mijn carrière om af te sluiten met de schaal.”

DEAN VAN HAEREN

Ook midopbouwer Dean van Haeren kan terugkijken op een prima seizoen. Misschien wel een van de betere periodes in zijn carrière tot nu toe. En ook hij wil er nog wel een jaartje aan vastplakken. Van Haeren was als spelverdeler van grote waarde, scoorde regelmatig fraai en vormde ook in verdedigend opzicht een belangrijke schakel in het team van Quintus.  

Van Haeren: ,,Ik heb zeker een goed seizoen gedraaid en heb dan ook veel positieve reacties gekregen. Maar ik blijf zelfkritisch, want het kan natuurlijk altijd beter. Ik wil graag doorgaan, maar moet nog bekijken hoe ik het met mijn werk kan combineren. Ik heb het heel druk met mijn werk als manager van het tennispark en als tennisleraar. Met trainer Ruben Schelbert én op mijn werk ga ik nog bespreken wat de beste oplossing is.”

RENÉ DE BAKKER

Naast deze drie ‘importspelers’ blijft ook de rasechte Westlander René de Bakker zijn club trouw. De linkshandige hoekspeler twijfelt daar geen moment over. Hij verving lange tijd de geblesseerde Alex Koop en maakte met zijn vlammende schoten vanuit de rechterhoek indruk.

De Bakker: ,,Tuurlijk blijf ik gewoon bij Quintus handballen. We degraderen uit de BENE-League, maar het was mooi om mee te maken. Ik heb volgend seizoen veel zin om met een jong team en een paar oudere spelers met ervaring onze best te gaan doen in de eredivisie. Gewoon om te kijken hoever we komen. Er lopen een heleboel jonge jongens bij ons rond die de stap kunnen maken naar het eerste. In combinatie met de ervaren gasten kunnen we een sterk team opbouwen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

X