Ook DB3 kampioen

Vorige week vierde DB2 het kampioenschap, dit kwam mede doordat er dit seizoen een selectie gevormd was bestaande uit 3 teams: DB1-2-3. Alle speelsters uit de DB1-2-3 hebben de kans gekregen om driemaal per week te trainen. Daarnaast werd de DB-selectie aangevuld, vanuit de DC1, die op dinsdag ook meetrainde met de DB1-2-3. 

DB3 was dit seizoen dus geen breedtesport DB-team. Het team speelde regionaal competitie, tegen meerdere standaardteams. De wedstrijden van de DB3 boden daardoor uitstekende mogelijkheden voor ontwikkeling van speelsters. Tijdens het seizoen werd in het begin verloren van Westlandia B2, en van ETC (eerst thuis en later ook uit). Daardoor stond het team eigenlijk het hele seizoen op een 2e of 3e plaats, maar door een goede serie wedstrijden in de laatste weken na de corona stop steeg het team afgelopen weekend naar de eerste plaats. 

De DB3 profiteerde daarbij van de inbreng van de DC1-zaal (dat in de jeugddivisie van de DC, o.l.v. Michel van Dijk, uitstekend presteerde maar in VOC haar meerdere moest erkennen). 

De DB3 speelde zondag hun kampioenswedstrijd tegen Hellas DB1. Helaas waren er dit seizoen in dit team ook speelsters, die door blessures of ziekte meerdere wedstrijden (ook zondag) moesten missen. Het team had met Fleur Verbeek, Naomie Walther en Sophie Peeters voor hun niveau ook 3 uitstekende keepsters, op dinsdag getraind door Theo Haak. 

Kampioensfoto DB3 (Nowah Boxman ontbreekt)

De wedstrijden van de DB3 moesten wekelijks door verenigings scheidsrechters gefloten worden. Gezien het goede niveau van de groep en de weerstand in de poule vroeg dit om ervaren fluitisten.

We waren erg blij dat de ervaren (30 jaar!) Richard Radder (die zich dit seizoen ook ingezet heeft voor het opleiden van onze jeugdscheidsrechters), bereid was zondagmorgen de wedstrijd tegen Hellas DB1 te fluiten. Het kostte hem weinig moeite om de wedstrijd probleemloos naar een goed einde te brengen. Ook Denise Steringa en Merel van Zijderveld hebben een aantal maal de DB3 gefloten. 

Het dankwoord aan de ouders en de begeleiding van de DB2 van vorige week, kan herhaald worden voor de DB3. Speciaal dank aan Richard Scholtes en Barbara van Bergen, die samen met enkele inval coaches, de meiden in wisselende samenstellingen wekelijks begeleid hebben. Soms was het maken van een opstelling echt een puzzel en werd er flexibiliteit van ouders en speelsters gevraagd, ook zondagmorgen vroeg op moederdag 2022. 

Speelsters gefeliciteerd en ouders bedankt! 

De vaste staf van de DB-selectie Menno, Barbara, Richard en Jan

X