Onverwacht afscheid Chris de Bakker bij Quintus

Veel sporters hebben door het uitbreken van het coronavirus onverwacht hun laatste wedstrijd gespeeld vanwege het stopzetten van de competitie. Handballer Chris de Bakker, de aanvoerder van het Westlandse Quintus, behoort tot die categorie pechvogels. ,,Geen leuk afscheid, maar er zijn op dit moment belangrijkere zaken in de wereld.”

De 28-jarige Chris de Bakker is een nuchtere en realistische sportman. Hij had al eerder voor zichzelf de beslissing genomen te stoppen met handballen. ,,En daar wil ik niet meer op terugkomen”, zegt hij gedecideerd.

,,Ik kan de verplichtingen van het vele trainen niet meer combineren met mijn dagelijkse leven”, aldus De Bakker, die als accountmanager werkzaam is bij MeeGaa Substrates van Frank Meeuwisse.

De cirkelloper en verdedigingsspecialist: ,,Ook is na al die jaren mijn zin om te handballen minder geworden. Ik ben iemand die er wel honderd procent voor moet gaan, want anders haal ik er geen voldoening meer uit.”

Titel

Nog een jaartje doorgaan in de eredivisie en dan afscheid nemen met een titel op een normale manier is voor De Bakker geen optie.

,,Ik heb er natuurlijk wel over getwijfeld. Het waren mooie jaren met de nodige successen. Maar voor mijn gevoel hebben we dit jaar de titel al behaald en ook uitbundig gevierd met de platte kar door het dorp en met een feest. Dat vind ik prima zo. Een prachtig moment en net als de promotie naar de BENE-League één van de hoogtepunten.”

De Wateringse sportman blijft wel actief bezig. ,,Ik ga lekker voetballen en wil ook weer gaan tennissen. Dat zijn nieuwe uitdagingen voor me en dat is goed in het leven. En ik kom volgend seizoen ook nog wel kijken bij m’n oude ploeggenoten.”  

Tekst: AD Sport/Peter Lotman

X