Oliebollen toernooi 2019

Vrijdag 27-12 was het weer zover. Ons jaarlijks terug kerende Oliebollen toernooi. Blijkbaar zijn er veel mensen weg op deze tussen-dag, want we moeten het dit jaar met een team minder doen dan de gebruikelijke vijf teams.

Wim (die ook dit jaar de indeling voor zijn rekening heeft genomen) heeft de teams zo ingedeeld dat er in elk team 4 dames en 4 heren spelen, en daarbij geprobeerd de teams even sterk te maken. De wedstrijden duren een kwartier en de teams dragen namen als De Oliebollen/Voetzoekers of Appelflappen. 

Ook deze avond neemt Marijke Dofferhof de fotografie haar rekening en ik zie dat zij dit zoals gewoonlijk vol verve oppakt. 

Het is fijn te constateren dat ook uit de D4, maar ook de A3 en 4 de nodige interesse is voor deze editie van ons Oliebollen toernooi. Een aantal van hen hebben een Oliebollen toernooi nooit eerder mee gemaakt en kijken vol bewondering naar al die goed gespierde en behendige jongens van Heren 3, die ook dit jaar met een flink aantal spelers zijn vertegenwoordigd!

Precies kwart voor acht starten we en gaan de eerste twee teams elkaar vol enthousiasme te lijf.  Ondanks dat het in de recreatieve sfeer gaat, is er namelijk geen enkel team van plan te verliezen. Met Peet Zwinkels, Loek Alleblas en Aad van Dijk hebben we echter een stel goede scheidstrechters die de wedstrijden keurig in de hand weten te houden. Ook aan de tafel waar medeorganisator Wim van Schie de standen, tijden en uitslagen bijhouden verloopt het probleemloos…!

Uiteindelijk winnen de Appelflappen (net als het verleden jaar) en mogen dus de “denkbeeldige” bokaal voor een jaar in hun prijzenkast zetten.

En dan begint het feest pas echt. Ook dit jaar heeft Arie Storm ervoor gezorgd dat Meesterbakkerij Roodenrijs zich als sponsor presenteert. En wederom zijn de oliebollen van deze meesterbakker van een uitmuntende kwaliteit. Sterker nog, ze gingen zo verschrikkelijk hard dat we er maar net aan genoeg hadden.

Businessclub Quintus sponsort opnieuw de drankjes, zodat de stemming er na afloop van de wedstrijden al snel inzit. Doordat het vrijdagavond is heeft niemand haast, en zeker de dames niet, waardoor na afloop blijkt dat er flink wat (rosé) biertje zijn genuttigd. 

Zowel Wim als ondergetekende feliciteren na afloop van de wedstrijden, via een mooie toespraak, het winnende team, maar blijkbaar maakt het niet veel uit of je eerste of laatste bent geworden want nergens is het beteuterde gezicht van een verliezer te bekennen.

Ondanks dat Wim van Schie zijn meeste taken voor Quintus heeft ingeruild voor het “kom in de Kas” evenement is het geweldig dat hij vanavond zijn taken als vanouds vol enthousiasme oppakt. 

Achter de bar staat dit jaar “Good Old” George Veldhoven die zijn taak als bar tender routineus en vol enthousiasme oppakt, want zoals gezegd blijken ook handballers niet bepaald vies te zijn van een (rosé) biertje.

Als Wim en ik ver na middernacht huiswaarts rijden, kijken we terug op een geslaagde avond die natuurlijk ook komend jaar weer op het programma staat.

Ard van WingerdenCoördinator Breedtesport

X