NK jeugd 2022

In het seizoen 2021-2022 zijn voor het eerst in twee jaar de competities weer afgerond. De lock-downs door corona waren daarvoor steeds spelbreker. De afgelopen weken moesten om tot een eindstand te komen er nog wel regelmatig midweeks wedstrijden worden ingehaald, die vanwege corona waren uitgevallen. Kortom veel extra puzzelwerk voor onze wedstrijdsecretaris Esther van Zijderveld en onze beheerder Loek Schulte.

Dit seizoen worden er voor het eerst door het NHV in twee jaar weer NK’s damesjeugd georganiseerd en wel komend weekend 28-29 mei zaterdag voor de DC-jeugd en zondag voor de DB-jeugd. In tegenstelling tot het verleden worden de NK’s dit jaar helaas niet in de Sporthallen Zuid in Amsterdam gespeeld, maar in Sporthal De Burcht in Boekel, waar 2 hallen zijn. Bij de herenjeugd is er bij de HC en HB één landelijke divisie, daarom wordt er voor deze leeftijdsgroep geen NK georganiseerd. Dit geldt ook voor de DA en HA. De teams en ouders hebben daarom voor de competitie al best veel moeten reizen. De samenvoeging van alle teams bij de herenjeugd in één poule heeft ook te maken met de beschikbaarheid en spreiding van heren jeugd teams over het land.

Bij de damesjeugd zijn er parallel driejeugddivisies bij de DB (West, NoordOost en ZuidOost) en twee bij de DC en wordt er daarom als afsluiting van het seizoen een NK georganiseerd. Er zijn vanuit die divisies totaal acht teams geplaatst voor het NK. De teams zijn voor komend weekend verdeeld over twee poules. Na 3 poulewedstrijden worden er kruisfinales gespeeld (1 tegen 2, 3 tegen 4, etc.). 

De DC1 en DB1 van Quintus hebben zich als 2e uit de competitie in jeugddivisie WEST geplaatst voor het NK.  

Zaterdag is het NK voor de DC-jeugd en zondag voor de DB-jeugd. De DC1 is ingedeeld in de poule met Greenpark/AalsmeerWijhe en Kwiek Raalte. De DB1 is ingedeeld in de poule met Olympia HengeloVOC en V&L. De deelnemende teams staan garant voor goede jeugdopleidingen. De wedstrijden op het NK duren tweemaal 15 minuten. Kortom het wordt met 5 wedstrijden op één dag een zware toernooidag voor onze speelsters en begeleiding.

Beide teams reizen met een bus naar het NK. Voor beide teams start het toernooi om 10.15 uur, dus dat wordt dit weekend vroeg op pad. Mogelijk zijn er nog plaatsen in de bus voor supporters. Informatie hierover via de coaches. 

We wensen beide teams en hun begeleiding veel succes en een mooie sportieve ervaring toe! Zo’n toptoernooi biedt weer goede ontwikkel kansen voor het spelen onder druk. Twee vorige generaties hebben, door corona deze waardevolle ervaring helaas moeten missen. De wedstrijden van het NK staan in de Handbal App van het NHV en de uitslagen zijn van daaruit te volgen.

Met Pasen waren beide selecties succesvol bij de Stammescup in Aalsmeer, zie onderstaande foto. Hierop staan beide teams samen met de GD1.

X