Nipt verlies Dames 1 tegen VOC

Dames 1 – VOC

Het team van coach Fred Michielsen speelde een goede wedstrijd en was een groot deel van het duel de bovenliggende partij qua stand. Op het moment dat Mirthe de Jong 15-10 binnenschoot en verderop in de wedstrijd Paulien Barendrecht 19-14 leek Quintus af te stevenen op een mooie overwinning bij de herstart van de competitie.

Plotseling leek VOC echter de geest te krijgen met nog zo’n twintig minuten te gaan. Jong Oranje international Romée Maarschalkerweerd zorgde voor de eerste gelijkmaker bij 21-21. In de laatste tien minuten pakte de Amsterdamse ploeg zelfs een voorsprong door Laura Zeldenthuis (24-25). In de slotfase deelden Jill Kooij en Riejanne Blaauw de definitieve tik uit aan het leeg gespeelde Quintus.

AD Sport: Peter Lotman

Foto’s: Paul Vis sr.