NIEUWE START VOOR QUINTUS EN AANWINST JORDAN BEUKMAN

HEULSE CLUB OP HERHALING IN DE BENE-LEAGUE MET STERK GEWIJZIGD TEAM 

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk kunnen de handballers van Quintus aan hun nieuwe avontuur in de BENE-League beginnen. De Westlandse club heeft zich kunnen versterken met een aantal talentrijke spelers. Jordan Beukman kwam over van Volendam en hij ziet mogelijkheden om te overleven in de grensoverschrijdende competitie.

De pas 20-jarige Beukman is echter realist genoeg om te beseffen, dat het zwaar, héél zwaar gaat worden tussen de topploegen van Nederland en België. ,,Toch verwacht ik, dat we af en toe kunnen stunten. Het niveau van het team is hoger en de voorbereiding was prima. Wij moeten uitgaan van onze eigen kracht en niet denken dat we toch wel gaan verliezen. Op bijna elke positie zijn we dubbel bezet. Individueel hebben we goede spelers, maar onze kracht ligt vooral in het vormen van een team.”

De atletische Beukman is fit en klaar voor de grote strijd. ,,Ik heb vorig jaar Corona gehad en dat was niet fijn. Ik ben nu gevaccineerd en nergens meer last van. Ook heb ik geen blessures, dus ik kan optimaal beginnen. Ik heb een prima vakantie gehad met mijn vriendin in Zuid-Frankrijk. Verder ben ik bezig geweest met verhuizen, nieuw werk en de voorbereiding op het nieuwe schooljaar. Dus al met al een compleet nieuwe, frisse start”, kijkt de derdejaars student fysiotherapie opgewekt naar de toekomst.

DOORSLAG

De in Rotterdam geboren Beukman begon met handballen in de C-jeugd van DWS Schiedam. Na drie jaar werd hij als jeugdtalent aangetrokken door topclub Volendam. Toch besloot de beweeglijke opbouwspeler terug te keren naar deze regio. ,,De combinatie van spelen in de BENE-League en dichterbij bij mijn familie zijn, heeft de doorslag gegeven naar Quintus te gaan. Het is ook makkelijker te combineren met mijn studie aan de Hogeschool in Rotterdam.”

De overgang was niet moeilijk. Beukman: ,,Ik kende al een paar jongens van Jong Oranje en er handballen al een paar vroegere clubgenoten van DWS bij Quintus. Ook ken ik trainer Geert Hinskens goed, met wie ik heb samengespeeld bij Volendam. Ik leer van hem, omdat hij ook opbouwer is geweest op het hoogste niveau bij Volendam. Samen met Jack van Lier vormen zij een sterk duo voor de ontwikkeling van de spelers.” 

De vrolijke Beukman is zelf ook de moeilijkste niet. ,,Het bevalt me dan ook uitstekend bij Quintus. De aanpassing verliep soepel. Grappen maken, maar als er gepresteerd moet worden ook serieus.  Iedereen wil voor elkaar door het vuur gaan. Dat hebben we ook hard nodig dit seizoen. Verder kun je merken dat er hard wordt gewerkt om professioneler te worden door meer te trainen, ook op de middagen, extra krachttraining en faciliteiten als eten op de club, huisvesting, begeleiding bij studie en dat soort zaken. Er worden grote stappen gezet.”

VERSTERKINGEN

Naast Jordan Beukman heeft Quintus zich kunnen versterken met jeugdig talent Jordi van Erp van Dynamico Oss. Ook keerde de 29-jarige routinier Karim Tamim na Hellas, E&O en Bevo terug in Kwintsheul. Yannick Boers, die wilde stoppen, en Troy Oranje en Marc de Vreede, die werden begeerd door andere clubs, besloten tot opluchting van de technische staf Quintus trouw te blijven. Grote tegenvaller was het wegvallen vorige week van topspeler Alex Koop met een gebroken kuitbeen. Hij is met succes geopereerd, maar zal dit seizoen niet meer in actie komen. De Heulse club begint zaterdag met de zware uitwedstrijd bij landskampioen Aalsmeer.     

AD SPORT/PETER LOTMAN

X