Mooie zege dames 1 op Volendam

De grote vraag bij Quintus tegen Volendam was vooral hoe coach Rolf Schulte en zijn team het plotselinge, tussentijdse vertrek van Judith van der Helm hadden opgevangen. De sterke schutter maakte de overstap naar VOC Amsterdam en dat was na Alieke van Maurik de tweede opbouwspeelster die de Heulse club kwijt raakte aan de titelkandidaat. De supporters werden gerustgesteld, want andere speelsters stonden nu op en namen het scoren over van de vertrokken Van der Helm.


Zo maakten Jara Datthijn en Phoebe Muller (beiden zeven doelpunten) indruk met hun scorend vermogen. Zij zorgden samen met Esmee Verbeek en Mirthe de Jong voor de snelle 11-6 voorsprong. De 17-12 ruststand kwam mede tot stand dankzij Lynn Zwinkels, Tess van der Knaap en Jill van den Berg.


Ook in het tweede half uur bleef Quintus de bovenliggende partij en hield het Volendam, van trainer/coach Zsigmond Makay, in de tang. Stacey Zuiderwijk liet zich met drie doelpunten op rij nadrukkelijk gelden en met Jara Datthijn, Mirthe de Jong, Phoebe Muller en Alyssa Schaap hield de thuisploeg het slot stevig op de deur: 35-25.

Doelpunten: Jara Datthijn (7), Phoebe Muller (7), Jill van den Berg (5), Stacey Zuiderwijk (4), Mirthe de Jong (3), Esmee Verbeek (2), Tess van der Knaap (2), Alyssa Schaap (2), Nina Koers (1), Lynn Zwinkels (1) en Lieke van Zundert (1).


AD SPORT/PETER LOTMAN

X