Mooie inclusie bij clinic rolstoelhandbal

Op donderdag 17 maart jl. vond bij handbalvereniging Quintus de eerste bedrijven clinic plaats voor het rolstoelhandbal. Zwirs Elektrotechniek uit Naaldwijk was de eerste gedreven tegenstander voor de rolstoelhandballers uit Kwintsheul.

Rolstoelhandbal bedrijvenclinic met Zwirs Elektrotechniek

Het voornaamste doel van de bedrijvenclinics is om het rolstoelhandbal bekend te maken voor een breder publiek. De clinic’s zijn in een soort competitie gegoten. Het is een challenge “Wij dagen U uit”, waarbij teams uitgedaagd worden om zoveel mogelijk doelpunten te scoren tegen Quintus. Op 26 juni wordt de challenge afgesloten met een toernooi van de bedrijven of teams die het meeste gescoord hebben.

Birgitte Eekhout: “ We merken dat invalide mensen moeite hebben om mee te doen aan het rolstoelhandbal. Door bedrijven uit te nodigen voor een ‘potje’, zal een breder publiek bereikt worden en hopelijk meer aandacht genereren voor deze prachtige sport.

We brengen een samenspel en beleving van valide en invalide mensen (inclusie) onder de aandacht waardoor mensen met een beperking mee kunnen doen en erbij horen.  

Heeft u interesse in een leuke en sportieve clinic en wil u meedoen aan de challenge, geef u op via birgitte.eekhout@quintushandbal.nl

Op donderdag 31 maart is de volgende clinic gepland met onder meer de aanwezigheid van wethouder Varenkamp en de WOS. 

X