Mega-opbrengst van 163.000 euro in één klap geregeld voor grootschalige renovatie van ‘handbalwalhalla’

De mega-opbrengst van het Qulidiner, een bedrag van maar liefst 163.000 euro, was in één klap goed voor de eigen bijdrage van Quintus, die de renovatie van de sporthal zeer voortvarend aanpakt. Nog voor het nieuwe seizoen ligt er een splinternieuwe blauwe vloer in het Heulse handbalwalhalla. Twee clubmensen vertellen apetrots hun verhaal.

Toen penningmeester Maurice van Lis na afloop van het ongelooflijk succesvolle Qulidiner naar huis ging, was hij ‘zó ontzettend blij’. ,,Met de opbrengst was in één klap invulling gegeven aan de complete prognose van de fondsenwerving”, legt hij uit. ,,We hadden 150.000 euro begroot, maar dat is alleen met het Qulidiner al gelukt.”

Dat is wel de kracht van de club, de betrokkenheid van de Quintus-mensen bij het complex, vervolgt Van Lis. ,,We hebben ook een obligatielening voor 3,5 ton uitgegeven en die is ook al rond. Meer dan een half miljoen euro is beschikbaar gesteld door Quintus-mensen. Dat is grofweg een derde van de totale investering van 1,7 miljoen euro. Dat is toch uniek?”

In totaal heeft Quintus de afgelopen tien jaar voor 4,5 miljoen euro verspijkerd aan het sportcomplex en penningmeester Van Lis kan daar met gepaste trots op zeggen dat de contributie, los van de kosteninflatie, daarvoor niet verhoogd is. ,,We hebben al eerder een obligatielening uitgeschreven en daarvan hebben we elk jaar netjes de rente en aflossing betaald. Als je als bestuur betrouwbaar bent, dan vergroot dat de betrokkenheid voor de volgende keer. Dat blijkt nu.”

De werkzaamheden in de sporthal, van oudsher het handbalwalhalla van het Westland, zijn momenteel in volle gang. Zelfs maandag op tweede pinksterdag is er volop gewerkt. ,,De vloer is er vorige week uitgetrokken”, vertelt Van Lis. ,,Het plaatsen van de eerste isolatiebeplating in de schuine gevel is begonnen en ook het infrezen van de vloerverwarming. Dat zijn flink wat meters, dus daar zijn ze wel drie dagen mee bezig. Dat moet aan het eind van deze week zijn afgerond, zodat de vloer gestort kan worden.”

De oude groene vloer gaat niet verloren, want stukken daarvan zijn tijdens het Qulidiner onder de hamer gegaan. ,,Altijd leuk als je kan zeggen dat je de penaltystreep van Quintus in je bezit hebt”, zegt Nanda van Soest, één van de vijf organisatoren van het Qulidiner, lachend.

Ook zij was door het dolle heen toen ze de opbrengst van de avond uitrekende. ,,Nee, dit immense bedrag had ik niet verwacht. De eerste keer haalden we, uit m’n hoofd, 122.000 euro op. We hadden vooraf niet gezegd waar we blij mee zouden zijn, maar dit overtrof onze stoutste verwachtingen. Bovendien was ook de sfeer waanzinnig. Mensen hadden het uitstekend naar hun zin en dat is ook wat waard.”

Quintus staat bol van de ondernemers en die hadden weer hun kennissenkring warm gemaakt voor een avondje Qulidiner. ,,Allemaal ondernemers met een groen-wit hart, dat zorgde voor een hele goede dynamiek”, vervolgt Van Soest. Er was een meergangenmenu, goed wijnarrangement, er werden lootjes verkocht voor de loterij met mooie prijzen en er waren diverse sprekers zoals Jan van Kester, Eric van Steekelenburg, Leo en Luke van Adrichem en Joke Verbraeken, die op de dag van het Qulidiner 80 jaar is geworden en tot haar grote verrassing benoemd werd tot erelid van de club.

Half juli moet het werk aan de sporthal worden opgeleverd. ,,Op dat moment beginnen de voorbereidingen op het nieuwe seizoen”, weet penningmeester Maurice van Lis. ,,De handballers beschikken dan over een sportvloer die voldoet aan de hoogte topsportkwalificaties van NOC*NSF.”

AD Westland

X