MALAGA ALS BEGIN- EN EINDSTATION VOOR FEM BOETERS

QUINTUS VERLIEST IN ZUID-SPANJE IN SPECIALE DUELS 

Het Europese avontuur van de handbalsters van Quintus is voorbij. Zaterdag verloor het team van coach Fred Michielsen in Malaga met 37-23. De 37-33 zege een dag later was niet voldoende om uitschakeling te voorkomen. Niettemin is voor Fem Boeters de cirkel rond.

Fem Boeters keek met veel plezier uit naar de duels in Malaga. De Spaanse tegenstander riep bij de 19-jarige cirkelloopster van Quintus mooie herinneringen op. Twee jaar geleden debuteerde zij in de Europa Cup uitgerekend tegen diezelfde club. ,,En dat was toen supergaaf.”

Boeters is een talentrijke handbalster die precies weet wat zij wil in haar leven. Met haar sport en met haar studie. Doordeweeks is zij deelneemster aan de Handbal Academie op Papendal.  

,,Daar train ik van maandag tot en met vrijdag. Elke ochtend krachttraining en ‘s middags techniek/tactiek. Op woensdag komen we met Jong Oranje bij elkaar om ons voor te bereiden op de WK-kwalificatie eind november in Oostenrijk. Vrijdagavond train ik bij Quintus en dan zaterdag de wedstrijd.”

Ondanks haar drukke handbalprogramma besteedde zij ook aandacht aan haar studie. 

,,Eind augustus heb ik mijn opleiding afgerond als opticien. Sinds september ben ik tussen de trainingen door op dinsdag, woensdag en donderdag gestart met werken bij Pearle in Ede. 

ALLEEN IN HET BUITENLAND

Eerder dit jaar ging de ambitieuze handbalster op avontuur. ,,Eind februari ben ik gevraagd door Füchse Berlin om vanwege de vele blessures daar te komen handballen. Dat leek mij een gave kans te bekijken hoe het is om in het buitenland te spelen. Ik heb veel speeltijd gekregen van de coach en mezelf verder kunnen ontwikkelen. Een onvergetelijke ervaring. Promotie lukte net niet, op één doelpunt na. Fysiek is het een veel hardere competitie dan onze eredivisie. Ook heb ik kunnen meemaken hoe het is om alleen in een ander land te wonen.”

Boeters: ,,Uiteindelijk heb ik in juni toch de moeilijke keuze gemaakt om terug te gaan naar Nederland. Ik wilde nog minimaal één jaar de Handbal Academie volgen. Daar kan ik werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en mezelf klaarstomen voor het buitenland op een hoger niveau. Mijn terugkeer naar Quintus was niet moeilijk. Sinds mijn zesde jaar speel ik daar en  het gesprek met de nieuwe trainer Fred Michielsen voelde goed.”

De cirkelspeelster en sterke verdedigster zit lekker in haar vel. Dat bleek onlangs in de EC-duels met het Portugese Alavarium waarin zij indruk maakte. Maar nóg meer deed zij van zich spreken in de competitiewedstrijd tegen DSVD. De makkelijk schietende handbalster scoorde maar liefst zestien keer. Ook in het handbal is dat een unicum.

BLIJVEN SCOREN

Boeters legt uit: ,,Door de 5:1 verdediging ontstond er veel ruimte aan de cirkel. De opbouwspeelsters maakten daar goed gebruik van door mij steeds met veel tempo aan te spelen. Naast al die doelpunten vanaf de cirkel heb ik door de snelle omschakeling van dekking naar opbouw ook veel break-outs kunnen lopen. Zo kon ik de hele wedstrijd blijven scoren. Dat was lekker spelen zo’n open verdediging.”

Fem Boeters heeft tegen Malaga ervaren, dat het niet altijd zó eenvoudig gaat. ,,Twee jaar geleden wonnen we beide wedstrijden en gingen naar de volgende ronde. Zij hebben zich  flink versterkt en dat was goed te merken. In de eerste wedstrijd hebben wij het onnodig weggegeven. Gelukkig hebben we het gisteren met een sterke wedstrijd goedgemaakt.”

AD SPORT/PETER LOTMAN   

X