LUUK OBBENS STOPT BIJ OPLEIDINGSTEAM QUINTUS

Luuk Obbens stopt als trainer/coach van het Opleidingsteam van de mannen van Quintus. Hij begon vorig jaar aan de klus samen met Mark van Vliet. Drukke privé-omstandigheden maken het voor de enthousiaste Obbens onmogelijk het karwei voor de volle honderd procent af te maken.

Obbens over zijn beslissing: ,,Quintus is een club in ontwikkeling. Zij ambiëren op sportief gebied het hoogste. Daar ben ik het in principe mee eens, maar alles is voor mij niet te realiseren. Zij gaan programma’s draaien van acht uur in zesmaal trainen. Dat vraagt enorm veel drive en energie en die kan ik op dit moment niet geven. Ik zou dat graag willen, maar merk aan mezelf dat het niet gaat en dat botst.”

,,Ik vind het eerlijker naar de groep toe om iemand ervoor te zetten die dit wél kan leveren. Iemand die alle keren aanwezig kan zijn om zo te helpen het project uit te voeren. Ik vind het erg jammer, maar als het niet gaat, gaat het niet. Zo simpel is het. Mark en ik wilden dit seizoen echt wat neerzetten met heren 2. We hadden ook het idee, dat we in die korte tijd al progressie boekten met die gasten. Wij hadden graag willen zien waar we aan het einde van het seizoen hadden gestaan.”

,,Ik word in juli vader van de tweede. Dus de kans is dan groot, dat ik een stuk van de voorbereiding moet missen. Dat botst dan weer met mijn eigen ambitie Voor alle partijen is het dan beter, dat ik dit nu aangeef en er een punt achter zet.”

AD SPORT/PETER LOTMAN   

X