Kom live kijken! Laatste Dames 1 wedstrijd van het seizoen en afscheidswedstrijd van de vaste krachten

Aankomende zondag speelt Dames 1 om 14.00 uur thuis tegen VZV om de derde plek in de Eredivisie. Vorige week werd uit met drie punten verschil verloren. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Komen jullie de dames aanmoedigen? Iedereen heeft gratis entree. Dit is ook de laatste wedstrijd voor een aantal vaste krachten in Dames 1. We nemen dan ook zondag afscheid van deze dames.

We hebben deze dames gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden o.a. wat is je mooiste ervaring in de handbal, wat ga je hierna doen en wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal.


Angelique van Duijvenbode

Jouw positie: Middenopbouw

Wanneer ben je begonnen met handballen: Toen ik 4 jaar was

Heb je voor meerdere clubs gespeeld, zo ja welke: Ja, Hellas en Quintus.

Wat is je mooiste ervaring in de handbal: Winnen van de bekerfinale

Wat ga je hierna doen: Ik stop voornamelijk vanwege de blessure aan mijn schouder dus ik moet nog kijken welke sport er eventueel mogelijk is. Ik wil fitnessen, kickboxen en padel en tennis proberen en als het weer beter gaat met mijn schouder misschien nog wel weer handballen. Ik zal meer tijd hebben om me te richten op mijn werk en voor mijn werk zal ik meer naar het buitenland gaan en hier heb ik dan gelukkig ook tijd voor nu ik stop met handballen!

Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: De belangrijke wedstrijden (finales) spelen + Europacup.


Iris van Aalst

Jouw positie: Opbouw

Wanneer ben je begonnen met handballen: Toen ik 6 jaar was

Heb je voor meerdere clubs gespeeld, zo ja welke: Aalsmeer en Quintus

Wat is je mooiste ervaring in de handbal: Het spelen van Europa Cup wedstrijden en het winnen van de bekerfinale.

Wat ga je hierna doen: Ik ga handballen bij dames 3.

Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: Ik ga niet weg bij Quintus, maar het meeste wat ik aan de damesselectie ga missen zijn de topwedstrijden die we hebben mogen spelen in de Europa Cup.


Esther de Vos 

Jouw positie: doel 

Wanneer ben je begonnen met handballen: op m’n 15e in de B-jeugd bij quintus. 

Heb je voor meerdere clubs gespeeld, zo ja welke: van m’n 6e tot m’n 15e bij Saturnus (Ridderkerk) gespeeld.

Wat is je mooiste ervaring in de handbal: de jeugd NK’s met Quintus vond ik heel gaaf, mijn debuut in Dames 1 op 14 oktober 2012, EuropaCup wedstrijden IJsland, Kroatië, Spanje, Polen en Frankrijk.En de SuperCup en de beker.

Wat ga je hierna doen: ik ga meer tijd besteden familie/vrienden/vriend, vakanties, weekendjes weg. Ik vind alle sporten leuk, dus uiteraard blijf ik lekker sporten. 

Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: de wedstrijden, vooral de speciale wedstrijden zoals EuropaCup. Gezelligheid op een training, de gezellige busreizen en uiteraard de gezelligheid met de meiden. 


Fem Boeters

Jouw positie: cirkel 
 
Wanneer ben je begonnen met handballen: ik was 6 jaar toen ik ben begonnen met handballen bij Quintus 
 
Heb je voor meerdere clubs gespeeld, zo ja welke: sinds mijn 6de tot dit seizoen bij Quintus, half jaar vorig seizoen bij Fuchse Berlin in de 2e Bundesliga 
 
Wat is je mooiste ervaring in de handbal: ongeslagen landskampioen met de A1 geworden, debuut gemaakt voor de dames 1 & natuurlijk de Europacup wedstrijden! 
 
Wat ga je hierna doen: de stap maken naar Duitsland, waar ik voor de aankomende 2 jaar heb getekend bij TSV Bayer Leverkusen. 
 
Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: alle meiden waarmee ik hele leuk jaren en gezelligheid heb gehad. 


Lois Strik

Jouw positie: (linker) opbouw

Wanneer ben je begonnen met handballen: Toen ik 6 jaar was ben ik begonnen met handballen

Heb je voor meerdere clubs gespeeld, zo ja welke: VELO en Quintus

Wat is je mooiste ervaring in de handbal:
ik heb veel mooie ervaringen, zoals het Nederlands kampioenschap in de jeugd, de bekerfinale, Europacup wedstrijden en in het corona jaar zijn we eerste geworden in de competitie (ananas cup).

Wat ga je hierna doen:
ik ga op avontuur naar Kaapstad voor een maand en als ik terugkom staat er een mooie nieuwe baan op mij te wachten. Verder zal ik na de zomer aansluiten bij de dames 3 van Quintus.

Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: niks, want ik blijf nog lid van Quintus.


Celine Michielsen

Jouw positie: cirkel

Wanneer ben je begonnen met handballen: op mijn 3e

Heb je voor meerdere clubs gespeeld, zo ja welke: ja, United Breda, Internos, Nieuwegein, Hellas, DJK MJC Trier, TuS Metzingen, HSG Blomberg, Quintus

Wat is je mooiste ervaring in de handbal: beste speelster + topscoorster op EK 2011 met U17, Zilveren medaille EK U19 en europacup finale in de Vesprem Arena

Wat ga je hierna doen: trainer/Coach heren 2 Aalsmeer

Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: ik hou van dit spelletje, vandaar dat ik het nu nog niet definitief los kan laten. Helaas kan ik op dit moment fysiek niet meer zelf handballen, dus dat is jammer. Maar ik ben blij dat ik het op deze manier kan invullen.


Amber Verbraeken

Jouw positie: rechterhoek 
 
Wanneer ben je begonnen met handballen: toen ik 9 jaar was 
 
Heb je voor meerdere clubs gespeeld, zo ja welke: ja, bij ODIS (De Lier) en Quintus 
 
Wat is je mooiste ervaring in de handbal: toen ik Nederlands kampioen werd in het eerste seizoen dat ik bij Quintus handbalde, dat was in de C-jeugd. Dat staat mij nog altijd bij. En deelname aan Europacup met Nantes
 
Wat ga je hierna doen: handballen in Duitsland, bij Neckersulm.
 
Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: de gezelligheid en het echte ‘Westlandse’. 


Suzie Otten 

Jouw positie: cirkel

Wanneer ben je begonnen met handballen: Ik heb vanaf mijn 6e, dus 22 jaar, gehandbald bij Quintus. 

Wat is je mooiste ervaring in de handbal: In de jeugd was de Partille Cup in Zweden waar we de halve finale haalden een hele gave ervaring. De EHF cup wedstrijden tegen Nantes waren een echt hoogtepunt. 

Wat ga je hierna doen: Ik ga meer tijd besteden aan familie en vrienden en we gaan met een aantal vriendinnen tennissen. 

Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: Ik denk dat ik vooral de saamhorigheid binnen het team en binnen de club ga missen. 


Anouk Zwinkels

Jouw positie: linkeropbouw

Wanneer ben je begonnen met handballen: ik ben denk ik op mijn 6e begonnen bij Quintus

Wat is je mooiste ervaring in de handbal: het winnen van de beker, supercup en Ananas cup zijn voor mij wel de mooiste momenten geweest. Daarnaast natuurlijk alle leuke Europacup tripjes. 

Wat ga je hierna doen: ik ga tennissen

Wat ga je het meeste missen aan Quintus/handbal: de gezelligheid met het team. Quintus hoef ik niet te missen want ik kan natuurlijk langs blijven gaan. Maar juist dat teamgevoel en samen voor hetzelfde doel gaan ga ik wel missen. 

X