Knallend euh.. handballend het jaar uit!

De Corona lock-down halverwege december dupeerden ook de jeugdleden van Quintus Handbal, want hierdoor kwam er dikke streep door de jaarlijkse kerstvakantie clinic voor D-, C- en B-jeugd te staan.

Het gehele sportpark was hermetisch afgesloten en daarom werd gezocht naar een alternatief. In overleg met de gemeente werd toestemming gegeven voor een alternatief buitenprogramma na een oproep van wethouder Pieter Varekamp in zijn 11e nieuwsbrief van 17 december jl. om een oliebollen-activiteit voor je vereniging te organiseren.

Een organisatie-team werd geformeerd, de datum werd gekozen, een aankondiging werd gemaakt en alle categorie-coördinatoren zorgden voor verspreiding via de teamleiders en de diverse app-groepen. Ook werd de activiteiten-commissie ingeschakeld om na het actieve gedeelte de dag af te sluiten.

Het on-line inschrijfformulier werd gemakkelijk gevonden en vanaf de kerstdagen schoot het aantal aanmeldingen pijlsnel omhoog. Op 28 december was de sluitingsdatum. De technische invulling van het veldprogramma vereiste wel wat tijd maar het team kreeg het voor elkaar om middels een roulatiesysteem alle deelnemers in beweging te houden. Dit was een voorwaarde omdat de weersvoorspelling niet veel goeds voor 30 december in petto hadden.

Uiteindelijk hebben zich bijna 100 kinderen aangemeld. Tijdens het opzetten van de activiteiten op de 30-ste werd het steeds donkerder en uiteindelijk vielen de eerste druppels juist toen de D-jeugd aan hun warming-up begon. Gelukkig duurde de regen niet lang en bleef het de rest van de dag droog en hebben we zelfs nog van een winterzonnetje kunnen genieten.

Het spellenpalet bestond uit dekbeddenrace, tweelingvoetbal, olifantenhandbal, kickbal en chaosbal. Halverwege werden de teams ook nog van samenstelling veranderd middels een verrassend zingspelletje om de interactie tussen de sporters aan te wakkeren, want sinds de lockdown hadden ze niet meer met elkaar op het veld gestaan. Na afloop was er voor iedereen warme chocolademelk met oliebollen.

Al met al een super geslaagde afsluiting bij Quintus Handbal van een vreemd 2020.Hopelijk op weg naar een weer actief 2021 waarbij het sporten en bewegen mensen verbindt. Ik ben dank verschuldigd aan Saskia Peters, Jolanda Michielsen, Helen Kleijweg. En niet te vergeten Karin en Milou Klunder die invulling gaven aan het veldprogramma.

Menno de Klerk

Hoofd jeugdopleiding, Quintus Handbal

Op vrijdag 8 januari organiseren we voor de gehele OMNI een ‘Happy New Year PubQuiz’. Doe je ook mee? Meld je hier aan!

X