Kerstrapport Quintus heren en dames selectie

QUINTUS MANNEN (RUBEN SCHELBERT)

De mannen van Quintus werden na de degradatie uit de BENE-League als de gedoodverfde favoriet gezien voor de titel in de eredivisie. Maar uitgerekend tegen de rivalen uit de regio, Hellas en WHC/Hercules, werd verloren. De winst bij BFC was prima en ook de remise bij Houten was acceptabel.

Schelbert:,, Wij zijn grotendeels tevreden met de uitslagen, de prestaties en de positie op de ranglijst. Aanvallend scoren we veel doelpunten met snel en wisselend combinatiespel. Verdedigend moeten we stabieler worden en het samenspel tussen keepers en verdediging moet verder ontwikkeld worden. Meer geduld ook in de aanval bij de afronding. Verder ervaring verzamelen in de rest van de competitie. Grotendeels dus een bevredigend resultaat, maar zaken die herhaald fout gaan, moeten we verbeteren. Als we constanter presteren en ons hoge niveau laten zien, kunnen we knokken voor het kampioenschap. Het was al met al voldoende, maar zeker niet uitstekend.”

CIJFER: 7.5

QUINTUS VROUWEN (FRED MICHIELSEN)

De verwachting bij de achterban was, dat de vrouwen van Quintus evenals voorgaande jaren zouden meedraaien in de top-4. Dat was gelet op het vertrek van een aantal speelsters (gestopt of naar andere clubs) geen reëel verwachtingsbeeld. De opbouw van een nieuw team is een klus van de lange adem.

Michielsen:,, Ondanks de resultaten kijk ik tevreden terug op de eerste helft van de competitie. We wisten, dat het een lastig overgangsjaar zou worden. Toch hebben de meiden flinke stappen gemaakt, de een wat sneller dan de ander. De trainingsarbeid is prima. Er wordt hard gewerkt én plezier gemaakt. Natuurlijk waren er na een sterke competitiestart de nodige dips. Het ging van ups naar diepe dalen. We missen dan vooral iemand die de kar kan trekken, maar ook de speelsters weer even in het gareel kan zetten. Wij moeten vooral werken aan het vertrouwen. De hele wedstrijd proberen hetzelfde niveau te behouden, leren de juiste keuzes te maken én vooral het vieren van het succes om elkaar te motiveren.”

CIJFER: 7

AD SPORT/PETER LOTMAN

X