JORDI VAN ERP VERTREKT BIJ QUINTUS EN KEERT TERUG NAAR DYNAMICO

‘HET VELE REIZEN EN STUDIE ZIJN NIET LANGER TE COMBINEREN MET HANDBAL’

Jordi van Erp vertrekt aan het einde van het seizoen bij Quintus en keert terug naar zijn oude club Dynamico in Oss. Het is voor de 22-jarige spelverdeler niet langer mogelijk zijn studie, privéleven en het handballen te combineren.

Van Erp begon destijds bij Olympia’89 in Oss en gold als een groot talent. Hij had spelinzicht, een prima schot en een sterke passeertechniek. Dat was in 2021 de reden dat Quintus, toen uitkomend in de BENE-League, hem graag wilde inlijven. Het was ook voor de student Technische Bedrijfskunde een mooie stap omhoog.

Aanvankelijk beleefde de sympathieke Brabander niet veel plezier aan zijn overstap. Hij werd gekweld door blessures, kreeg corona, de ziekte van Pfeiffer en liep tijdens zijn wintersportvakantie een gebroken schouder op. Kortom: meer pech kun je nauwelijks hebben in zo’n korte tijd. Maar Van Erp knokte zich terug en maakte dit seizoen met succes weer deel uit van de hoofdmacht van Quintus.

MEER DAN HANDBAL

Toch heeft hij nu besloten terug te gaan naar zijn ‘roots’. ,,Het is vooral de tijd die het op en neer rijden kost, die me opbreekt”, legt hij uit. ,,Dat kost me minstens twaalf uur in de week. Dat zijn uren die ik mis voor andere belangrijke zaken. Ik ben bezig met afstuderen en loop stage bij Ferross Staalbouw. Daar krijg ik alle medewerking, maar ik ga naar huis, eten, stap in de auto, dan weer terug, kom laat thuis en ga direct naar bed. De dag erna begint hetzelfde liedje weer opnieuw. Dat houdt een keer op, want er is meer dan alleen werk en handbal.”

Van Erp, die een relatie heeft met Venlo-handbalster Lisanne Kruijswijk, wilde van het reizen af en koos dus voor een terugkeer naar zijn oude omgeving. ,,We hebben een huis gekocht in Geffen, vlak bij Oss, en ik kan blijven werken bij Ferross. De keuze voor Dynamico was dus niet zo moeilijk. Ik heb altijd contact gehouden met die gasten en samen met ‘mijn echte vrienden’, zoals ze bij Quintus altijd zeggen met een knipoog, ga ik proberen wat moois neer te zetten in Oss.”

AFSCHEID MET TITEL

Met pijn in het hart verlaat Van Erp Quintus. ,,Ik heb het daar super naar mijn zin gehad. Ik kon het goed vinden met de Westlanders, die wat mentaliteit betreft vrijwel gelijk zijn aan ons Brabanders. Ik heb mooie vriendschappen opgebouwd. En ook veel geleerd van Geert Hinskens en Jack van Lier in het BENE-League jaar en daarna van Ruben Schelbert. Met de nieuwe trainer Neso Saponjic kan er bij Quintus wat moois in de toekomst worden neergezet. Maar dat voelt voor mij te ver weg. Met het vele reizen ga ik dat niet met plezier volhouden.”

Dat er veel begrip is voor het stoppen van Jordi van Erp is duidelijk, al betreurt men in Kwintsheul zijn beslissing. Tot slot : ,,Voor nu is het bijna goed zo. Ik wil nog één ding en dat is dit avontuur afmaken met het kampioenschap, dan is het…ja best!

AD SPORT/PETER LOTMAN        

X