Jordi van Erp staat te popelen om weer lekker te kunnen handballen.

Als er één speler met extra veel energie uitkijkt naar de competitie, is het Jordi van Erp wel. De opbouwspeler stapte ruim een jaar geleden over van Dynamico Oss naar Quintus, maar werd vervolgens achtervolgd door pech. Ziekte van Pfeiffer, corona, schouderfractuur, alle narigheid kwam aan hem voorbij. Nu hij weer fit is, hoopt hij eindelijk een seizoen zonder mankementen te kunnen handballen. ,,Ik heb nu wel genoeg pech gehad.”

Na al die tegenslag heeft Jordi van Erp de draad dus weer opgepakt bij de Westlanders. ,,Maar”, geeft hij eerlijk toe, ,,het is gruwelijk wennen allemaal. Van de zomer heb ik een kleine terugslag gehad. De schouder is zeker nog niet de oude, maar op zich wel mobiel genoeg om mee te kunnen handballen. Na een grote inspanning is het gewricht nog wel stijf de dag erna. Ik moet dus vaker wat meer doseren. Echt beter dan dit gaat het ook eigenlijk niet meer worden. Ik blijf dus extra krachttraining doen voor de spieren rondom de schouder.”

Van Erp is in elk geval blij weer op de speelvloer te staan. ,,Verder ben ik eigenlijk wel weer topfit. Het is wel erg wennen om weer echt te mogen handballen. Ik moet gewoon weer honderd procent vertrouwen krijgen in mijn lichaam. Gelukkig voelt dat inmiddels steeds beter. Het zijn dus eigenlijk alleen nog de laatste stapjes richting topfit. Kleine stapjes, die vooral even mentaal schakelen lijken te zijn.”

Veel vertrouwen

De 22-jarige spelbepaler is daarbij vol lof over de aanpak van het nieuwe technisch duo Ruben Schelbert en Jelle Melkert.

,,Zij zijn super en geven mij de ruimte waar dat nodig is. Daarnaast laten ze me ook erg vrij in het spel leiden en dat ligt mij wel. Ruben laat de spelers veel meedenken over het spelplan voor komend seizoen. Waar dat nodig is, stuurt hij dan bij. Ik heb er veel vertrouwen in dat het goed komt, zowel met mijzelf als met de prestaties van het team. De ontwikkelingen tot nu toe zijn in elk geval erg positief”, aldus de laatste jaarstudent technische bedrijfskunde.

Quintus moet het komend seizoen doen zonder de in de BENE-League ervaren Ard Vollebregt, Alex Koop, Paul Vis en Yannick Boers. Bovendien verlieten tot teleurstelling van de technische leiding de jeugdige talenten Evan de Lange, Thimo Axt (beiden Volendam), Hidde van Oorschot en Olav Scholtes (beiden Aalsmeer) onverwacht de Heulse club. Gelukkig bleven sterkhouders als Jordi van Erp, Jordan Beukman, Marc de Vreede en Troy Oranje de club trouw.

Geen wegloper

Over de reden dat hij is gebleven, is Jordi van Erp duidelijk: ,,Ik kan nog veel leren van trainer Ruben Schelbert. En ik wil niet zomaar weggaan zonder eerst iets te hebben gepresteerd bij de club. Ik ben geen wegloper. Dat heb ik bij mijn vorige club Olympia ’89 ook niet gedaan. Door een jaar vol pech en blessures heb ik nog niet veel kunnen betekenen voor Quintus. Daar wil me dus eerst nog waarmaken. Ik heb afgelopen jaar nog niets kunnen laten zien, dus eerst maar presteren met Quintus in de eredivisie”, is de verstandige redenering van de intelligente midopbouwer.

AD SPORT/Peter Lotman  

X