Jordan beukman jaagt met Quintus op eredivisietitel

De handballers van Quintus zijn in de eredivisie aan een sterke reeks bezig. Na de overwinning op koploper BFC wonnen de Westlanders zaterdag met 38-27 van Opleidingsteam Volendam. Jordan Beukman (21) was zowel aanvallend als verdedigend een van de uitblinkers tegen zijn oude club.

Beukman begon in 2015 in de C-jeugd bij DWS Schiedam, maar werd als jeugdtalent al snel aangetrokken door topclub Volendam. Hij ontwikkelde zich daar verder, maar echt naar zijn zin had hij het bij de Noord-Hollandse club niet. Dus besloot hij vorig jaar  de overstap te maken naar Quintus, dat toen nog BENE-League speelde. 

,,Ik kon mijn studie fysiotherapie aan de Hogeschool in Rotterdam makkelijker combineren met het handballen in Kwintsheul. Ook was ik dan dichterbij bij mijn familie”, verklaart de in Rotterdam geboren Beukman.

Atletisch vermogen

De voormalig international van Jong Oranje staat bekend om zijn atletisch vermogen en zijn explosiviteit. Hij is beweeglijk in de passeeracties een-tegen-een. Die vaardigheden combineert hij met een formidabel sprongschot én met het inzicht om zijn vrijstaande teamgenoten feilloos aan te spelen.

,,Ik krijg bij Quintus veel speeltijd en heb me daardoor behoorlijk kunnen verbeteren”, is Beukman enthousiast over de aanpak bij de Heulse club. ,,Bovendien heerst er in ons team een prima sfeer. Zeker nu we de laatste wedstrijden steeds winnen en weer meedoen om de titel. We gaan voor elkaar door het vuur en trainen ook weer intensiever.”

Collectief sterk

Vorige week tegen koploper en titelkandidaat BFC leverde Quintus in Zuid-Limburg een voortreffelijke prestatie. Het liet zien, dat het na de eerdere twee nederlagen in het begin van de competitie serieus heeft gewerkt aan de comeback. Met ook weer een duidelijke overwinning op Volendam.

Beukman: ,,Dat we de nummer één pakten, voelde super. We moesten alleen oppassen, dat we die goede prestatie niet verknalden met een zeperd tegen Volendam. Dat is gelukkig niet gebeurd. We speelden opnieuw collectief sterk, met een agressieve verdediging en de snelle tegenaanval. Dan zijn we moeilijk te kloppen.”

Er telt voor Beukman en zijn teamgenoten slechts één resultaat aan het einde van deze competitie. ,,Wij willen eerste worden. Kampioen van de eredivisie zou super zijn. Of we dan kunnen promoveren naar de BENE-League zien we dan wel weer. We hebben een jonge groep met toekomst. We moeten wél nog stabieler worden. Dat bleek ook tegen Volendam. Genoeg verbeterpunten dus de komende wedstrijden in de strijd om de titel.” 

AD SPORT/PETER LOTMAN

X