JILL STRIK MET QUINTUS OP KOERS VOOR DE TITEL IN DE EREDIVISIE

20-JARIGE WESTLANDSE MAAKT INDRUK MET HAAR TREFZEKERE AFSTANDSSCHOTEN

Ineens was ze daar met zeven doelpunten. Jill Strik kreeg het op haar heupen en scoorde er tegen SEW naar hartenlust op los. De pas 20-jarige opbouwspeelster is met Quintus op weg naar de finale om de titel. Eerst zaterdag nog de moeilijke uitwedstrijd in Raalte tegen Kwiek. 

In het duel met SEW scoorde ze in de laatste tien minuten vijf keer achterelkaar. Wham…, in de kruising links en rechts. Het was geen geheim, dat de jongste Strik net als haar zus Lois óók over een strak schot beschikt. Maar toch kwam dat plotselinge schotgeweld ook voor coach René Zwinkels als een aangename verrassing.

Jill Strik heeft er wel een verklaring voor. ,,Het was een goede wedstrijd en ik zat er lekker in. Ik krijg de laatste tijd meer speeltijd van de trainer en dan probeer ik mijn taak zo goed mogelijk uit te voeren en het spel te leiden. Ik werd goed in stelling gebracht door mijn teamgenoten. Dat scheelde een stuk. Ik dacht: ik grijp mijn kans met die schoten en dat pakte goed uit.”

Het was duidelijk zichtbaar, dat Strik in goede conditie verkeert. ,,Ik heb tijdens de corona-periode vaak hardgelopen met mijn zus Lois en met mijn nichtje Maud, die ook bij Quintus handbalt in de A-Jeugd. Daarnaast hebben we van Quintus zelf een schema meegekregen op welke manier we het beste fit konden blijven. Dat heeft zeker geholpen.”

VIERDE SEIZOEN

Jill Strik begon met handballen toen ze vijf jaar was bij streekgenoot Veneco/Velo in Wateringen. ,,Ik ben nu aan mijn vierde seizoen bezig bij Quintus en ik heb het er erg naar mijn zin. Veel trainen en verder ben ik overdag druk bezig met afstuderen van de opleiding Ondernemerschap & Retail management”, aldus de Westlandse die dus uit een sportief gezin komt met moeder als voormalig handbalster bij Westlandia en vader als voetballer op hoog niveau bij Velo. En dan natuurlijk zus Lois die ook in het eerste team van Quintus uitkomt.

Op de vraag of het leuk is om samen met je zus in één team te handballen, hoeft Jill niet lang na te denken. ,,Ik vind het heel bijzonder om samen met Lois te mogen spelen. Ik leer veel van haar en we kunnen het goed samen vinden binnen de lijnen. Toen ik nog bij Velo zat, heb ik tégen Lois kunnen spelen en nu mag ik met haar samenspelen. Dat vind ik uniek en maak je toch niet vaak mee. Voor mijn ouders is dat natuurlijk ook heel bijzonder, dat hun twee dochters allebei op zo’n hoog niveau spelen bij Quintus.”

Voorlopig blijft de Westlandse zeker nog bij Quintus. ,,Ik wil graag een vaste waarde worden in het eerste team van Quintus. Er valt nog veel te leren bij deze club. Ik heb geen ambities om in het buitenland te handballen. Ik heb het hier naar mijn zin en ik wil uiteraard landskampioen worden met Quintus. Het is een gezellige club waar ook veel aandacht is voor de prestaties. Die combinatie bevalt mij prima.”

VEEL VERTROUWEN

Strik krijgt veel vertrouwen van coach René Zwinkels en dat is te zien aan haar overtuigende spel. ,,De samenwerking met hem is goed. Dit is mijn tweede jaar met René als trainer en hij geeft mij vertrouwen. Ik krijg de kans om mijzelf te laten zien in het veld. Dat is een extra motivatie.”

Naar de samenwerking met opvolger Fred Michielsen kijkt zij uit. ,,Ik heb veel positieve berichten gehoord over Fred. Ik hoop dat de combinatie van jonge en oudere, ervaren speelsters wordt voortgezet en dan heb ik er alle vertrouwen in.”

Met haar ploeggenoten is Jill Strik hard op weg naar de finale van de alternatieve competitie. ,,Een mooie prestatie waar we met z’n allen als groep hard voor gewerkt hebben. En dan zie je, dat het harde werken ook wordt beloond. Ik denk zeker dat we kans maken op de titel. Als we zo door blijven gaan, zoals we nu bezig zijn, maken we een goede kans. We hebben een divers team met jonge meiden, maar ook met ervaren speelsters. Dat is een goede combinatie om succes te boeken.”

AD SPORT/PETER LOTMAN 

X