JACK VAN LIER STOPT ALS TRAINER BIJ MANNEN QUINTUS

Jack van Lier stopt aan het einde van het seizoen als trainer/coach bij de handballers van Quintus. Samen met Geert Hinskens heeft Van Lier (35) de Westlandse ploeg dan twee seizoenen onder zijn hoede gehad in de BENE-League. Hinskens beraadt zich nog over al dan niet doorgaan. 

Van Lier over zijn beslissing: ,,Ik heb het met veel plezier gedaan, maar het is nu tijd voor andere zaken in het leven. Mijn gezin bijvoorbeeld en niet meer mijn sociale leven afstemmen op alleen maar handbal. Dat kost toch al gauw vijftien uur in de week.”

De gymnastiekleraar in Poeldijk werd in 2015 trainer/coach van het Opleidingsteam Quintus samen met Marco de Bakker, waarmee hij promoveerde naar de eredivisie. In 2019 nam hij de hoofdmacht onder zijn hoede samen met Rob Vis. Het kampioenschap van de eredivisie zorgde voor promotie naar de BENE-League.

Van Lier: ,,Dat waren hoogtepunten waaraan ik met plezier terug denk. Net als aan het coachen op het hoogste niveau ondanks de nederlagen. Altijd prima samengewerkt op gelijke basis met de andere stafleden.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

X