Instromen bij een jeugdselectie van Quintus Handbal

Beste ouders en ambitieuze spelers en speelsters,

Het seizoen 2019-2020 speelde damers 1 van Quintus Handbal voor het vijftigste jaar in de dames eredivisie. Een unieke prestatie, mede mogelijk geworden door een goede jeugdopleiding en de regelmatige instroom van ambitieuze talenten uit de regio.

Door de geringe hoeveelheid woningbouw in de kern Kwintsheul, is de onderbouw van Quintus onder druk komen te staan. Gelukkig is er deze weken groen licht gekomen voor woningbouw aan de Driesprong in Kwintsheul. Een goede ontwikkeling, maar de instroom zal nog enige jaren op zich laten wachten. Veel oud-leden zijn verspreid over heel het Westland met hun gezin gaan wonen en hierdoor enigszins de binding met de club uit hun jeugd kwijt geraakt. Terwijl ze bij onze club als cultuurdragers juist van harte welkom zijn.

Quintus Handbal is een open vereniging, die talenten uit de regio graag de kans wilt bieden om in te stromen bij de jeugdselecties van Quintus Handbal, om hier hun vaardigheden door te ontwikkelen naar de top. Ambitieuze handballers en handbalsters willen we met onze ervaring en cultuur met tophandbal zo graag helpen hun sportieve droomdoelen te halen. Voor de korte termijn is dat jeugdhandbal op het hoogste niveau. We realiseren ons dat we daarbij soms ook maar een tussenstation zijn, eventueel op weg naar een professionele loopbaan in het buitenland. Hiervan zijn diverse succesverhalen voor handen.

In de maanden februari en maart bieden wij ambitieuze talentvolle spelers en speelsters  graag de gelegenheid om vrijblijvend enkele malen (minimaal 3) mee te trainen en te verkennen of hij/zij het niveau heeft om door te groeien naar de top.

Na de drie “proeftrainingen” volgt er een gesprek, waarin onze trainers de mogelijkheden van uw zoon/dochter binnen onze vereniging zullen aangeven. Voorwaarde om deel te mogen nemen aan deze proeftrainingen is dat de eigen verenigingstrainer hiervan op de hoogte is. Trainingen of wedstrijden van de eigen vereniging gaan altijd voor. Verenigingstrainers zijn altijd welkom om onze trainingen te bezoeken. We zullen in dat gesprek proberen eerlijk te zijn en soms kan het advies daarom zijn om de overstap nog niet te maken.

Heeft Uw zoon of dochter belangstelling voor deze proeftrainingen bij Quintus Handbal, dan verzoeken we U een mailtje te sturen naar  talentontwikkeling@quintushandbal.nl, onder vermelding van: Naam, geboortedatum, huidige vereniging, team en voorkeurspositie op het veld en huidige trainingsomvang.

Omdat de verenigingen begin april 2020 al  bij het NHV hun teams moeten aanmelden voor de competitie 2020-2021, adviseren we ouders van jeugdspelers en speelsters, die een overstap overwegen, al in maart een beslissing te nemen.

Namens Quintus Handbal                   

Jan van Kester, Menno de Klerk en Neso Saponjic                       

X