in memoriam

Dinsdag 20 februari ontvingen we het bericht dat ons voormalig kaderlid Peter van Holsteijn de ongelijke strijd tegen zijn ziekte verloren had en zijn levenspad ten einde was gekomen. Vóór de bekerwedstrijd tussen onze dames en Otto Workforce/VOC is er ter nagedachtenis van Peter 1 minuut stilte gehouden. Peter is een voorbeeld van een betrokken ouder, die uitgroeide tot een geweldig actief kaderlid in onze club.

Peter zijn dochter Debbie was een enthousiast talentvolle keepster, die vanuit de jeugd doorgroeide naar onze dames senioren selectie. Debbie zat in een bijzonder talentvolle succesvolle lichting met speelsters als Cynthia Grift, Lisanne Zwinkels, Daisy Hage, Wendy de Klerk en Britt van Steekelenburg. Dit team is jarenlang gecoacht door Nicole Grandazzi. Zij benaderde Peter voor de rol van teambegeleider. Dit jeugdteam bleek een bijzonder succesvolle lichting in onze vereniging te zijn. Er werden meerdere Nederlandse titels (zaal en veld) behaald in de B-jeugd en ook werd er deelgenomen aan de Partille Cup in Zweden. In augustus 2007 werd ook verrassend bij de A-jeugd het toernooi om de Emsdetter Wanne gewonnen, waarvan de onderstaande foto het team toont na de prijsuitreiking. Op deze foto staat Peter naast Nicole en voor hem zijn dochter Debbie.

De rol van teambegeleider heeft Peter later ook jarenlang naast Nicole vervuld bij damessenioren 2. Hij liet zich laten scholen bij Hofland&Van Geest in de sportverzorging en deed naast de organisatie ook nog de medische verzorging.

Zijn dochter Debby haar keepers talent werd ook nationaal herkend en Debbie werd toegelaten tot de nationale Handbal Academie. Met de nationale Handbal Academie speelde ze destijds ook mee in de nationale eredivisie. Dit leidde er wel toe dat Debbie de overstap naar Handbalvereniging Nieuwegein maakte, toen er voor haar geen positie in dames 1 was. Peter bleef gewoon voor Quintus zich inzetten. Hij werd bestuurlijk actief als lid van het coördinatieteam rond dames 1 en 2, waar hij o.a. samenwerkte met clubiconen van onze damesafdeling Toos Alsemgeest, Joke Lekkerkerk.

Toen bleek dat zijn super actieve vrouw Jeanet en toeverlaat ALS had, besloot Peter zijn prioriteit te leggen bij zijn gezin. Jeanet zou met haar positieve energie en ideeën uitgroeien tot het gezicht van ALS Westland. Peter stond haar daarbij ter zijde.

Triest was het bericht dat een jaar geleden bekend werd dat Peter ook ernstig ziek was. Ondanks zijn positieve instelling bleek dit een ongelijke strijd, die hij deze week heeft verloren. We zijn Peter als handbalvereniging Quintus bijzonder dankbaar wat hij vele jaren voor onze damesjeugd en damessenioren selectie heeft gedaan.

We wensen zijn vrouw Jeanet en zijn dochter Debbie en zoon Sven veel sterkte toe om het verlies van deze geweldige positieve man uit hun leven te dragen.

Jan van Kester

X