In herinnering Will Miete

Op 6 februari j.l. is Will Miete overleden. De laatste jaren was er mede door zijn gezondheid niet zoveel contact meer van Will met onze handbalvereniging. In november 2019 herdachten we dat de dames van HV Quintus 50 jaar in de eredivisie speelden. Will was toen om gezondheidsredenen ook niet aanwezig.

De dames selectie had in die 50 jaar natuurlijk altijd een trainer, als blikvanger. Maar er is naast een trainer om alles rond het team te regelen altijd een hele begeleidingsstaf nodig, het zogenaamde TEAM achter het TEAM (TAT). Will Miete was iemand, die vele jaren ondersteuning gegeven heeft aan het TAT, zowel m.b.t. organisatie, PR als sponsoring.

Will was naast zijn werk als projectinrichter, iemand die zich met veel enthousiasme inzette als vrijwilliger voor de Heulse gemeenschap. Hij was actief in het Heulse Oranje Comité en een trouw supporter bij Quintus handbal. Van supporter ging hij hand en spandiensten verlenen aan het TAT in de periode dat Ton van der Beek hoofdtrainer werd. Daarna toen Ton opgevolgd werd door Leo van Velzen bleef zijn bedrijf (MIP = Miete Interieur Projecten)  als sponsor bij de damesselectie betrokken. Will had een groot netwerk en kon met zijn enthousiasme en dynamiek heel veel regelen voor de hoofdtrainers zeker tijdens de voorbereidingsperiode.

Eén van de hoogtepunten van een voorbereidingsperiode was een buitenlandse stage in Joegoslavië voor de toen verjongde damesselectie o.l.v. Leo van Velzen. Het geld werd bijeengebracht met een sponsorloop. De trip werd gemaakt met een touringcar van VIOS, bestuurd door Wim Alleblas, een andere super vrijwilliger uit het kleurrijke Quintus-verleden. Op de foto staat de speelstersgroep van dames in 1988 in Joegoslavië met links zittend Will Miete, rechts staand trainer Leo van Velzen.

Will woonde lange tijd langs het water op de hoek van de Gantel en Hollewatering. Hij ontving hier regelmatig de damesselectie voor een teamactiviteit in de periode dat Menno de Klerk, Leo van Velzen was opgevolgd als hoofdtrainer.

Na zijn periode in het TAT bij onze damesselectie, werd Will verslaggever bij de WOS en reisde hij in die rol nog jaren mee met de damesselectie naar uitwedstrijden.

Mede door zijn positieve levenshouding heeft Will vele gezondheidsproblemen en tegenslagen, die op zijn levenspad kwamen goed weten te verwerken. Hij bleef altijd gezellig voor zijn omgeving. Na de periode aan de Hollewatering, was dat lange tijd de Bakkershof in Wateringen. Door zijn afnemende gezondheid moest hij zijn laatste levensjaar doorbrengen in een verpleeghuis in Delft.

Will leeft door zijn enthousiasme voort in de herinnering bij een grote groep ex-speelsters van onze dames selectie. We condoleren hierbij nog zijn kinderen Mariska, Arthur en Eric.

Jan van Kester

X