In de spotlight: Westland Adviesgroep

Afgelopen middag ging Iris van Aalst, speelster van onze damesselectie, maar ook vrijwilligster in het PR/C team op bezoek bij de Westland AdviesGroep. Lees hieronder haar gesprek  met Rob Warmenhoven en Ton van Dijk.

Westland Adviesgroep geeft onafhankelijk advies aan bedrijven omtrent verzekeringen, risicomanagement en pensioenen. Naast klanten in de primaire glastuinbouwbedrijven adviseren zij ook steeds meer andere bedrijven in de handel, industrie en dienstverlening. Westland Adviesgroep is voor de komende 5 jaar sponsor van Quintus Handbal jeugdopleiding. Zij ondersteunen met deze verbintenis het gepresenteerde plan voor de jeugdopleiding. Alle reden om even langs te gaan en met Rob en Ton in gesprek te gaan.

Wie zijn jullie en wat is jullie functie binnen Westland Adviesgroep?

Rob: “We zijn Westland Adviesgroep, vijf aandeelhouders. Maar met vijf kapiteins op een schip is het best lastig. Dus zijn er twee van de vijf aandeelhouders als directie in het bedrijf: Ton en ik. Het is maar net hoe het ons uitkomt. De ene dag is Ton de Algemeen Directeur en ik Commercieel Directeur. Ton is wel echt van het personeel begeleiden en ik doe de commerciële kant.“

Ton: “Wij zijn allebei directeur, maar die termen gebruiken wij echt helemaal nooit. We hebben alle twee ook een flink klantenbestand, dat is ook wel belangrijk. Om gewoon met je poten in de klei te blijven staan, om het zo te zeggen. En daarnaast zorgen wij ervoor dat het intern gewoon goed loopt. Maar ook dat we een visie hebben en waar we over 5 jaar staan.”

Waar staat Westland Adviesgroep voor?

Ton: “We willen een warm bad zijn, zowel voor onze medewerkers als onze klanten. De letters van ‘warmbad’ staan voor onze kernwaarden: Waarheid, Aandacht, Reëel, Meedenken, Betrokken, Afspraak = afspraak en Deskundig. Dit hebben wij met het personeel ontwikkeld. Het mooie van een warm bad is, dat iedereen het meteen begrijpt. Polissen die kun je echt overal kopen, maar wij doen er ook nog een warmbadgevoel bij. Dus daar staan wij voor.”

Ton, je zegt dat jullie een visie hebben over waar Westland Adviesgroep over 5 jaar staat. Daar ben ik wel benieuwd naar!

Ton: “Over 5 jaar hopen we ook in Groot Westland een natuurlijke partner te zijn voor het bedrijfsleven als het gaat om afdekken van risico’s. Daarmee bedoel ik richting Gouda, Pijnacker en Nootdorp, maar ook Bleiswijk en Bergschenhoek. Op het moment dat een bedrijf van een ondernemer denkt wat kan er fout gaan of wat kan er goed gaan, moeten ze meteen aan ons denken. Dat is eigenlijk de bedoeling en daar timmeren we met z’n allen heel hard aan om dat te bereiken.”

Waarom hebben jullie gekozen voor HV Quintus?

Ton: “Net zoals Quintus gaan wij altijd voor het beste, maar ook vanuit een lokale positie. Want onze portefeuille is heel erg lokaal, we hebben wat we noemen een ‘fiets portefeuille’. Wij kunnen als het ware naar de klanten op de fiets. Maar daarbij hebben we wel landelijke ambitie om eigenlijk in de top 50 te komen van de Nederlandse intermediair.”

Rob: “Daarnaast hebben we ook een maatschappelijke betrokkenheid, we willen ook wel graag dingen doen voor elkaar in de samenleving. En daarnaast willen ook vooral dingen doen waar we zelf in geloven en zelf leuk vinden. Je moet ook gewoon dingen steunen omdat je erin gelooft en daar hoeft niet altijd een klant tegenover te staan.”

Rob: “Maar ook omdat we het eigenlijk mooi vinden vanuit een dorp dat iets wordt gebouwd dat landelijk bekendheid verwerft, daarmee kan je echt het verschil maken. En omdat Quintus dat al jaren lang doet, vind ik het wel waard om daarin te steunen.”

Bij Quintus handballen we natuurlijk ook, wat is jullie connectie met deze sport?

Rob: “Ik vind handbal een leuke sport om te zien. Het spelletje is veel sneller dan voetbal en veel minder gezeur, het is een echte sport. Er zijn al zoveel bedrijven die de voetbal sponsoren, dus dat zou een hele makkelijke keuze zijn, en iedereen kijkt toch wel naar voetbal. Dit was voor mij wel een trigger om weer bij een handbal wedstrijd te gaan kijken. Nou, als ik dan toch mag kiezen, dan wel een club dat ook Nederlands Kampioen kan worden. Is ook wel eens leuk om mee te maken.”

Ton: “Ik kom helemaal uit de basketbal wereld, ik kom bij B.O.B vandaan. Eind jaren 70 en 80 was dit echt een dorpsclub in Oud-Beijerland en de dames zijn jarenlang Nederlands Kampioen geweest. Dit kwam echt vanuit de middelbare school, waar iedereen op basketbal zat, of voetbal. Dus ik heb daar gezien dat er Champions League werd gespeeld, er werden Amerikaanse speelsters gehaald, naja alles wat ik ook zie bij Quintus. Dus toen ik van Quintus hoorde en jullie verhaal, was dat precies hetzelfde verhaal waarmee ik opgegroeid ben.”

Hebben jullie zelf ook gehandbald?

Rob: “Zelf heb ik nooit gehandbald, omdat ik beter kan voetballen. Ik heb het wel eens geprobeerd, ik kon wel hard gooien maar ik gooide hem nooit in het doel.”

Ton: “Ik heb ook twee lessen gehandbald, maar handballers hebben echt een heel ander voetenwerk dan basketballers. Dus dat heb ik twee keer geprobeerd en toen dacht ik, dat kan ik beter niet meer doen.”

Je moet een keuze maken: handbal of voetbal?

Rob: “Voetbal.”

Ton: “Live kijk ik liever naar handbal, maar op tv kijk ik liever naar voetbal.”

Vals winnen of eerlijk verliezen?

Ton: “Nou, ik vals winnen, hoor. Dat is geen discussie.”

Rob: “Vals winnen, jazeker.”

Quintus is altijd op zoek naar versterking, maar Westland Adviesgroep ook! Ben jij op zoek naar een baan of stageplek en wil je terecht komen in een warm bad? Neem contact op met Westland Adviesgroep.

X