In de spotlight: Niels van Lier

Na het lange blessureleed van Niels van Lier, vonden wij het goed om hem eens in de spotlight te zetten. De linkshandige rechteropbouwer heeft in november 2017 een erge knieblessure opgelopen in de BeNeLeague wedstrijd uit tegen BEVO. Het was een ongelukkig moment, waarbij hij zijn voorste kruisband afscheurde en een scheurtje in zijn meniscus, botkneuzing en kraakbeenschade opliep.

Het herstel verliep moeizaam en lang. Na veel onderzoeken en veel verschillende artsen zijn de kruisband en meniscus goed genezen.

Wij zijn, net als Niels zelf dan ook erg blij dat hij weer op het veld te zien is en hij probeert zijn oude vorm nu terug te krijgen in het tweede team.

Wij stelden Niels een aantal vragen:

Hoe voelt het om na lang blessureleed je rentree weer te maken?

Het voelt heerlijk om weer op het veld te staan en dat gevoel is als vanouds. Dat je ineens weer echt

onderdeel bent binnen het team. Al die tijd ben ik wel altijd mee geweest naar wedstrijden, maar dat is toch een heel ander gevoel. Verder is het leuk om weer tegen bekende ploegen te spelen en voor de winst te gaan.

Hoe verloopt het seizoen tot nu toe voor jou en voor het team algemeen?

Eigenlijk ben ik op het juiste moment ingestapt bij het tweede. We hebben een serie goede wedstrijden gespeeld, wat resulteert dat we middenmoot draaien in de eerste divisie. Het zou leuk zijn als we de komende periode wedstrijden gaan winnen van ploegen die boven ons staan. Ik ben er van overtuigd dat we hoger kunnen eindigen.

Wat zijn je persoonlijke doelen dit seizoen?

Lekker fit blijven en plezier beleven. Dat zijn denk ik de belangrijkste punten voor mijzelf. Verder wil ik weer belangrijk worden voor het team, maar dat is denk ik vanzelf sprekend.

Hoe typeer jij jezelf als speler?

Iemand die de rust kan bewaren in het veld. Zeker nu na mijn blessure moet ik het hebben van slimmigheidjes in de verdediging en aanvallend. Daarnaast vind ik het leuk om andere mensen vrij te spelen. Als opbouwer moet ik me soms meer focussen op mijn schot van afstand.

Heb je nog tips voor/wat raad je andere spelers aan die moeten omgaan met langdurig blessureleed?

Geduld houden en doorzettingsvermogen is het allerbelangrijkste. Niet opgeven of bij de pakken neer gaan zitten. Eens komt de tijd dat het weer mogelijk is om te kunnen sporten, maak niet uit op welke manier. Maar je moet er wel alles voor over hebben, om dat te behalen.

X