In de spotlight: Maribel de Groot

Ik, in een rolstoel? Nee joh, ben je gek

Dit jaar al vijf jaar bestaand, succes na succes behaald en toch nog steeds zo weinig bekend bij regulier handballend Westland. Quintus Rolstoelhandbal is er voor iedereen die vanwege een beperking niet meer kan handballen, maar zeker ook voor spelers die tijdelijk geblesseerd zijn een prachtig alternatief om al zittend toch de handbalsport te beoefenen.

Hoewel daar door diverse mensen de afgelopen jaren ook gebruik van werd gemaakt is ook dit helaas nog niet gemeenzaam bekend bij de Westlandse handballers. Je hoeft niet rolstoelgebonden te zijn om rolstoelhandbal te mogen spelen. Wanneer je bijvoorbeeld een beenblessure hebt of een ander kwetsuur, waardoor je niet meer kan handballen ben je te allen tijde welkom bij een rolstoelclub. Ook voor mensen met een tijdelijke blessure is dit een ideale oplossing.

Zo traint en speelt durende ruime tijd handbalster Maribel de Groot van Verburch bij Quintus rolstoelhandbal. Maribel had al lange tijd last van een achillespeesblessure, waardoor zij niet meer lopend kon sporten. Later bleek zelfs die achillespees geheel afgescheurd te zijn waardoor ze lange tijd uitgeschakeld was. Maribel kwam toevallig in contact met Quintus Rolstoelhandbal en dat bleek de ideale oplossing voor haar. Handballen kon zij al en het rijden in een rolstoel wist zij zich snel vaardig te maken.

De trainingen, twee keer in de week, hielpen haar haar handbalspel en in ieder geval haar armspieren in conditie te houden en al heel gauw speelde Maribel ook wedstrijden mee. Want trainen is leuk maar er gaat toch niets boven wedstrijden spelen in competitieverband waar dus ook volledig gelegenheid voor is. En zo snijdt het mes aan twee kanten. De geblesseerde handballer/ster kan, zij het in een rolstoel, gewoon het favoriete spel blijven spelen en de rolstoelclub ziet zich regelmatig versterkt met tijdelijke leden die op hun beurt weer deze mooie sport promoten. 

Voor Maribel zit aan het eind van dit seizoen haar rolstoelhandbalcarri√®re er weer op en hoopt zij weer voor 100% onbeperkt te kunnen handballen. Maar in die lange tussentijd heeft zij toch heerlijk haar favoriete sport kunnen beoefenen en is zij een mooie ervaring rijker. En die mogelijkheid is er dus voor iedereen die met een blessure zit. Of het nu je kruisbanden zijn, een meniscus of een ingegroeide teennagel, wanneer je voor kortere of langere tijd niet kan handballen, kom gerust eens vrijblijvend meetrainen bij Quintus Rolstoelhandbal. Voor je het weet rol je er net zoals Maribel in. 

X