In de spotlight: Jolanda Michielsen

Ik ben Jolanda Michielsen, woon alweer 24 jaar in de Lier, maar geboren en getogen in Brabant (Breda/Oosterhout).

Gestart met handballen toen ik 14 was geloof ik en in een ver verleden in de jeugdselecties in Brabant gezeten van mijn 15-17 jaar. Was een aardige laatbloeier haha. Helaas door een schouder uit de kom tijdens een selectiewedstrijd alles een beetje in duigen gevallen. Nog wel blijven handballen tot mijn 23ste.

Kom uit een echt handbal gezin, mijn vader Henk Michielsen (nee geen familie van Celine of Fred 😉) is altijd trainer/coach geweest op redelijk hoog niveau en doet nu nog iets bij HMC in Raamsdonksveer in Brabant. Mijn moeder deed ook altijd allerlei vrijwilligersfuncties overal en nergens (met de paplepel ingegoten dus) en zat jarenlang bij HVO (handbal vereniging Oosterhout, bestaat nu niet meer) en deed PR & Sponsoring. Mijn zusje Mirjam heeft ook altijd gehandbald.

Ik ben ongeveer 2,5 jaar geleden bij Quintus terechtgekomen door Sam (13), mijn middelste zoon. Die moest noodgedwongen op zoek naar een andere handbalvereniging omdat er bij Odis niet genoeg jongens waren om een team te vormen. Hij speelt nu in de HC en heeft t super naar zijn zin. Uiteindelijk heeft mijn dochter Senna (15) als keepster ook de overstap gemaakt van Odis naar Quintus. Ze heeft een seizoen in de DC selectie gekeept en was nu over naar de DB selectie. Helaas liep dat door Corona even wat anders.

Mijn eerste vrijwilligerstaak, en die doe ik nu nog, is Teamlid van de PR Commissie. Super gezellig team met mensen die boordevol leuke ideeën zitten waar ik nog niet 100% afscheid van wil nemen. Van de Jumbo plaatjesactie (meteen mijn eerste grote ‘opdracht’ binnen Quintus en kon ik iedereen een beetje leren kennen), berichten plaatsen op Social Media, de organisatie van de Quintus Christmasgift voor de vrijwilligers, tot aan de PR rondom wedstrijden enzovoorts. Van alles heb ik daar gedaan. Tussendoor ook nog bijna 1 jaar geholpen bij de ASM training op vrijdag en daarna vorig seizoen de begeleiding van de HC1 gaan doen. Helaas door Corona niet super veel wedstrijden meer kunnen spelen en dus begeleiden maar daardoor wel in de hele Corona organisatie en regels en protocollen rondom wedstrijden terechtgekomen.

De basis qua looproutes en protocollen werd gelegd tijdens het Wim de Bakker toernooi wat in augustus georganiseerd werd. Toen ben ik erin gedoken en sindsdien is Corona eigenlijk hetgeen wat mij heel veel uren achtereen bezig houdt binnen Quintus, maar doe het met alle liefde en plezier. Ben lid van het Corona-Team wat uiteindelijk is opgericht, samen met Saskia, Henri, Menno, Debby en nu ook Esther. Iedere Corona gerelateerde vraag komt bij ons voorbij en moeten we iets mee. Niet altijd voor iedereen een positief antwoord, maar helaas moeten we het er nu even mee doen met zijn allen. Dit gaat echt voorbij en dan kan iedereen weer lekker de zaal in of überhaupt echt starten met trainen en back to normal.

De afgelopen weken zijn wij vooral bezig geweest met het protocol en alle regels en richtlijnen rondom het opstarten van de trainingen en het 2x per week testen van de selecties. Die kregen het bericht dat zij vanuit het Topsport protocol als uitzondering weer mochten starten met trainen als er 2 x per week getest ging worden. Er moest dus een wachtruimte komen en een soort teststraat, GGD uitgenodigd, spullen besteld en dat loopt nu een aantal weken en gaat hartstikke goed. Aantal mensen bereid gevonden om een cursus bij een teststraat te volgen en zij testen nu onze dames en heren. Toppers zijn het! WOS is pas nog komen filmen en ook daarop mooie, positieve reacties gekregen. In de protocollen staat ook nog dat er verplicht Hygiëne- en Corona Coördinatoren nodig zijn tijdens de trainings- en testdagen. De Corona Coördinator moet als eerste aanwezig zijn bij Quintus en als laatste het complex verlaten en zorgen dat iedereen zich aan alle regels en protocollen houdt en alle testuitslagen versturen naar het NHV. Die taak van Corona Coördinator vervul ik bij de heren op de testdagen en straks ook op wedstrijddagen. Nu bekend is geworden dat de herenselectie is toegelaten tot de HandbalNL League en ze vanaf 6 maart weer wedstrijden gaan spelen en onze damesselectie ook oefenwedstrijden gaan spelen, zijn we druk met het schrijven van het protocol opstarten van de wedstrijden en testen. Ook moeten er protocollen voor de scheidsrechters, wedstrijdtafel, tegenstander, pers en fotografen en voor onze eigen selecties voor uit- en thuiswedstrijden geschreven worden. Ieder regeltje vanuit de wetgeving maar ook vanuit het NHV en NOC-NSF vertalen naar de Quintus omgeving. Hoe kunnen wij samen met andere commissies het opstarten van de wedstrijden voor de selecties en het testen op de wedstrijddagen gaan organiseren. Wat is er nodig, wie is er nodig en dan alles volgens de strenge regels en protocollen die ons opgelegd worden. Een flinke klus, we zijn er echt bijna, maar als het straks helemaal klaar is en ook alles op papier staat kunnen onze heren- en damesselectie weer gaan starten met de wedstrijden en mag Quintus trots zijn op wat het heeft neergezet voor de Topsport in deze roerige tijden. Nu voor onze breedtesport, rolstoelhandballers en jeugd nog!!!

En daar ligt dan toch mijn hart….bij de jeugd….maar dan wel bij het jongens handbal. Ik stak het ook niet onder stoelen of banken he😉 weten de mensen die mij al kennen. Ik heb vanuit het NHV regelmatig geholpen met de Boys Only Handbal Bootcamps die verspreid door Nederland gegeven werden en dat gaf mij zoveel energie, energie die ik ook in de jongens van Quintus wilde stoppen. Ik had in de tussentijd ook aangegeven dat ik wel de HB1 wilde gaan begeleiden want de coaches zochten nog iemand. Ik was vaak bij trainingen als begeleidster van de HC, veel dingen lopen door elkaar qua organiseren bij de jongens en dat pakte ik dan al op, kende de meeste jongens en trainers/coaches al en zij mij, dus uiteindelijk was dat zo geregeld. Helaas hebben we er nog niks mee kunnen doen rondom de wedstrijden, maar dat komt hopelijk snel. Achter de schermen al volop. We zijn druk bezig met gesprekken met alle jongens en voorbereiding op volgend seizoen. Maar hoe ben ik nu in de Jeugd Commissie terecht gekomen dan?

Toen bleek dat Ellen, onze Coördinator van de ABC jongens nu, vertelde dat ze er na een aantal jaar mee wilde gaan stoppen aan het einde van het seizoen, wist de JC mij snel te vinden om te vragen of dat niks voor mij is 😉 Na een goed gesprek met Nanda en Neso over de functie en daarna nog met Ellen, in januari besloten dat ik het ga doen! Dus ben ik in het nieuwe seizoen de nieuwe Coördinator van onze ABC jongens.

Nou zul je misschien denken (en misschien ook niet), jeetje joh maar loop jij niet over met zoveel functies, maar nu met Corona zit ik veel thuis en kan niet thuis werken helaas, dus veel tijd voor Quintus (zeg dat maar niet tegen mijn baas 😉) Ook zal Corona uiteindelijk naar de achtergrond verdwijnen en daarmee ook mijn functie bij het Corona-Team waar nu echt bijna al mijn tijd in gaat zitten. Daarbij komt dat als iets je zoveel energie geeft omdat handbal ten eerste je passie is, je met zoveel verschillende personen die verschillende meningen hebben contact hebt om bepaalde dingen te organiseren en plannen, die het allemaal maar voor 1 ding doen en dat is de toekomst van Quintus Handbal, en het dan ook allemaal nog lukt, dan maakt dat echt niet uit. En nee het is niet altijd leuk en ja ook ik ben er wel eens klaar mee (ligt ook meer aan de perfectionist die ik soms ben), maar als je je bedenkt dat we dit SAMEN doen, wij als Quintus Handbal samen wat uit kunnen stralen naar buiten. Dat wij onze jeugd, dames- en herenteams en rolstoelhandballers ook weer heerlijk willen laten trainen en spelen en we dat alleen SAMEN kunnen bereiken…. En last but not least dat wij onze selecties nu in deze tijd ook weer op weg hebben kunnen helpen om wedstrijden te kunnen spelen volgens alle strenge regels en protocollen dan maakt je dat toch TROTS!

TROTS op wat er allemaal is neergezet met en door al die vrijwilligers……

Tot hopelijk heel snel weer bij Quintus!!!

NOTE: Heb trouwens ook nog een kleine jongen van 5 die het nu alleen maar over voetbal heeft ☹….. hahaha….. Wie weet ooit toch nog handbal….. als dat zo is dan loop ik hier nog wel even.

X