In de spotlight: Gertjan van der Haas

Wat doet u bij Quintus?

Ik geef training op maandagmiddag aan de D3/D4 en C3

Sinds wanneer bent u lid/actief bij Quintus?

ik heb zelf altijd gehandbald bij Quintus. Van mijn 12de tot mijn 28ste. Ik ben nu 45 en ben sinds dit seizoen begonnen met training geven omdat ik de sport altijd leuk ben blijven vinden.

Hoe bent u in deze functie terecht gekomen?

Mijn dochter speelt sinds vorig jaar ook handbal bij Quintus, zo is bij mij het vuurtje weer aangewakkerd en wil ik graag wat doen voor de vereniging. Jan van Kester had mij gevraagd of ik training wilde gaan geven, zodoende kwam alles samen en heb dit met beide handen aangegrepen.

Wat is uw mooiste herinnering binnen de vereniging?

De toernooien waar we naartoe gingen als A- en B-junioren. Zo was jaarlijks het Beek toernooi en zijn we ook met team in Braunschweig (Duitsland) en Rovereto (Italië) geweest.

Wat vindt u leuk aan het geven van training?

Het geeft mij energie om onderdeel te zijn in de ontwikkeling van de jeugd, en in dit geval op sportgebied. Ik heb jaren met plezier getraind en gehandbald bij Quintus, ik vind het prettig dat ik nu op deze manier ook een steentje bij kan dragen en heel veel kinderen dit zelfde kan laten beleven.

X