In de spotlight: Daan de Bakker

Ik ben Daan de Bakker, 31 jaar woonachtig in Naaldwijk. Kom uit een echte handbalfamilie, maar ik heb zelf nooit gehandbald. Zo handbalt mijn vriendin Daisy (Hage) samen met mijn zus in het derde, maar daarvoor beiden jarenlang in het vlaggenschip van de club, waar m’n schoonzus (Suzie Otten) momenteel nog handbalt. M’n broer (Chris) en zwager (Bob Kouwenhoven) hebben jarenlang in het eerste bij de mannen gehandbald.

Ik voetbal, net als m’n vader, zowat heel m’n leven. Ik heb altijd voor VELO gevoetbald, maar ik ben afgelopen zomer geswitcht. Ik voetbal sinds dit seizoen in het ‘handbal’-team op Quintus, het zesde.

Vorige winter ben ik door mijn oom (Marcel) gevraagd om de zware taak van Frans Zwinkels over te nemen bij de STQ, namelijk het penningmeesterschap.

Gezien mijn achtergrond (voormalig accountant en momenteel teamleider finance bij een grote internationale speler in de bloemenhandel) waren ze bij mij uitgekomen. Naast dat ik dacht dat het leerzaam zou zijn, leek het me ook leuk om de club te helpen. Eerst heb ik een half jaartje meegedraaid om het van Frans over te nemen.

Sinds dit seizoen ben ik verantwoordelijk voor de financiën binnen de STQ. Waarbij moet je dan zoal aan denken, aan alle kosten voor de dames-, heren- en A-jeugdselecties, maar vooral aan heel veel sponsorfacturen. Shirtsponsors, bordsponsors, balsponsors, presentatiegidssponsors, wedstrijdboekje-sponsors, eenmalige sponsors, etc. Inmiddels zijn er al meer dan 200 facturen de deur uit.

Daarnaast moeten er uiteraard nog een hoop kosten gemaakt worden, zoals reiskosten, halhuur, trainerskosten, kledingkosten.

Binnen een jaar tijd ben ik een heel stuk wijzer geworden over wat er allemaal binnen Quintus speelt. Buiten dat is het ook een heel gek jaar om te ‘debuteren’. Veel zaken gaan nu anders dan andere jaren door dat gekke Corona. Als bestuur, maar ook de gehele sponsorcommissie, hebben we alle zeilen om dit financiële zware jaar nog enigszins dragelijk te maken.

Hopelijk kunnen we dit jaar snel achter ons laten en volgend jaar volledig op handbal focussen.

X