In de spotlight: Christina Werkhoven

Hoe ben je bij Quintus terecht gekomen?

Merijn onze zoon is vorig jaar overgestapt naar Quintus omdat hij op een hoger niveau wilde gaan spelen. Naar een nieuwe club, hoe leer je de mensen en de club het snelst kennen? Ik ben als vrijwilliger aan de slag gegaan. Ik ben een echt club mens, van huis uit meegekregen. Mijn vader was altijd te vinden op Varkenoord, daar voetbalde de jeugd van Feyenoord. Hij deed daar van alles in zijn vrije tijd.

Welke vrijwilligersfunctie vervul je binnen Quintus?

Ik ben de jeugdcoördinator van de D jeugd. De naam zegt het al, ik coördineer tussen en voor de trainers en coaches, ze kunnen altijd bij mij terecht. Je bent betrokken bij team indelingen, trainers en coaches die er moeten zijn voor elk team. Dit is elk seizoen een uitdaging.

Wat maakt deze functie leuk om te doen?

Het leuke van deze functie is het samenwerken met enthousiaste trainers en coaches die het beste uit de kinderen willen halen. Soms zijn er ook minder leuke dingen die opgelost moeten worden maar als dat dan lukt voelt dat super goed. Uiteraard zijn er ook veel leuke dingen die geregeld moeten worden. Een team uit je categorie wordt kampioen dan regel je de taart, de medailles en vier je het feestje mee. Helaas gooide Corona roet in het eten. De D4 was zo blij ze zouden kampioen worden en mijn zoon trouwens ook met de C1, nog 1 wedstrijd en dan feest, maar die is nooit gespeeld.

Je hebt je ook bezig gehouden met het opstellen van het corona protocol. Hoe was dat?

In deze moeilijke tijd van Corona mochten we gelukkig weer beginnen met trainen. Heel veel mensen binnen de club zijn er mee bezig, het is nogal niet wat om op te starten. 1 veldje om op te trainen ipv 2 hallen. Leeftijden die we uit elkaar moeten houden. En dan nog talloze regels betreffende hygiëne waar we ons aan moeten houden. Ik ben aanspreekpunt voor de trainers en verzamel alles waar ze tegen aan lopen en koppel dat terug naar het bestuur. In het begin kostte het heel veel tijd maar met elkaar hebben we het gefixt, de jeugd traint. Heerlijk om die blije koppies te zien.

Heb je nog een mooie of leuke herinneringen die je wilt delen?

Ik ben nog niet zo heel lang bij Quintus maar de groei die onze jongenslijn doormaakt vind ik fantastisch. Ik kom met heel veel plezier naar de wedstrijden, mag wel zeggen dat ons sociaal leven nu door de Corona op zijn gat ligt. Ik mis de gezelligheid.

Een club draait voornamelijk op vrijwilligers en zeker op het niveau waar Quintus speelt is alle hulp nodig. Het is heel leuk om aan de andere kant te staan en je steentje bij te dragen. Het is niet vanzelfsprekend, maar je inzet wordt wel gewaardeerd. Ik blijf voorlopig nog in de jeugdcommissie actief.

X