Hilda Bentvelzen overleden

Afgelopen week ontvingen we het bericht dat onze oud dames 1 speelster en jeugdtrainster Hilda Bentvelzen-Helleman na een slopende ziekte is overleden. Zaterdag is Hilda met een indrukwekkende minuut stilte voor de wedstrijd tussen onze dames 1 en Handbal Venlo herdacht.

Hilda maakte deel uit van het damesteam van Van der Voort-Quintus dat in 1979 de eerste bekerfinale van het NHV won in sportpaleis AHOY tegen V&K uit Groningen. Een historisch succes voor onze club en een hoogtepunt in ons 50 jarig bestaan in de eredivisie.

Na haar actieve loopbaan ging Hilda samen met haar zus Loes de jongste jeugd (toen welpen genoemd) van onze handbalclub trainen.  Dit waren de jaren, dat de jeugdafdeling van onze club, na de opening van de Vander Voort-hal sterk groeide. 

Sport speelde een belangrijke rol in het leven van haar gezin. Haar zoons voetbalden en dochter Sanne handbalde. Zelf speelde ze na haar handballoopbaan graag tennis met vriendinnen. Hilda was samen met haar man Ben ook bijna altijd aanwezig bij de wedstrijden van onze selectieteams.

We wensen haar man Ben, haar kinderen en haar familieleden, in het bijzonder haar zus en maatje Loes, veel sterkte toe om het verlies van Hilda te dragen. De laatste periode van haar leven was door haar ziekte heel zwaar. Laat de leegte van haar overlijden zich voor haar geliefden vullen met mooie herinneringen, en wat handbal geheel passend bij het jubileum van 50 jaar dames eredivisie.

X