Heren 1 wint van Atomix

De mannen van Quintus wonnen in de BENE-League op zondag de uitwedstrijd bij Atomix met 29-32. Het was een super spannend duel waarbij de beslissing pas in de laatste minuten tot stand kwam. De Westlanders droegen met deze overwinning de rode lantaarn over aan de Belgische opponent en de vreugde daarover was groot bij Quintus.

De hele wedstrijd was het stuivertje wisselen en ook bij de rust bedroeg het verschil slechts één doelpunt in het voordeel van Quintus: 16-17. Ook in het tweede bedrijf bleef het spannend tot het einde. Bij 26-26, met nog tien minuten op de klok, schoot een van de uitblinkers, Marc de Vreede, zijn team naar 26-27. Vervolgens zorgde keeper Evan de Lange, die opnieuw een voortreffelijke wedstrijd keepte, 26-28 binnen in het lege, vijandelijke doel.

Maar de thuisclub gaf niet op en het werd 28-28 en 29-29 met nog minder dan drie minuten te gaan. Wéér Marc de Vreede, Ard Vollebregt en Karim Tamim zorgden in de slotfase voor de zwaar bevochten overwinning. Vooral de laatste treffer was een juweeltje met het aanspelen naar Tamim. Naast Marc de Vreede waren ook de jeugdige keeper Evan de Lange (die drie kwart wedstrijd tussen de palen stond), Karim Tamim, Jordan Beukman en Yannick Boers in vorm.

Uitblinker Marc de Vreede opgetogen: ,,Dit is echt lekker voor het gevoel. We hielden nu goed ons koppetje erbij, waardoor het lukte de wedstrijd over de streep te trekken. We speelden geduldig door onze kansen af te wachten. Zelf ook lekker gespeeld met het uitzetten van de lijnen.”

En mede-uitblinker Karim Tamim: ,,Als team uitstekend gevochten. Aanval prima, maar de dekking kon nog wel beter. Maar mooi van die laatste plaats af.”

Doelpunten Quintus: Marc de Vreede (7), Jordan Beukman (6), Yannick Boers (5), Rick van Ravesteijn (3), Ard Vollebregt (3), Karim Tamim (3), Hidde van Oorschot (2), Max van Zijderveld (2) en Evan de Lange.