Heren 1 verliest met 5 punten van Aalsmeer

Quintus verloor met 29-34 van landskampioen Aalsmeer en dat was op zich een alleszins redelijk resultaat. Vooral de openingsfase van de Westlanders was te slap en dat resulteerde in een snelle 1-7 achterstand. Er was te weinig druk naar het doel, er waren te veel technische fouten waardoor Aalsmeer via een serie breaks makkelijk kon scoren. Na een aantal omzettingen van het technisch duo Jack van Lier/Geert Hinskens ging het beter en kon de thuisclub voor de rust nog wat van de achterstand goedmaken.

Na het wisselen liet Quintus bij vlagen goed spel zien. Het harde werken in de verdediging leverde rendement op. Bovendien hielp het mee, dat Aalsmeer-coach Bert Bouwer flink doorwisselde binnen zijn team. Daardoor kreeg Quintus meer grip op het spel en kon zodoende een aantal malen goed omschakelen. De Westlanders misten echter te veel kansen om het gat nog kleiner te maken.

De coaches waren vooral tevreden over Hidde van Oorschot, die net als vorige week een prima partij speelde. De linkshander scoorde zesmaal. Ook Max van Zijderveld kon rekenen op een ruime voldoende. Hij speelde met flair en liet vooral ook in de dekking zijn waarde zien. Verder had hij een aantal goede omschakelingen naar de breaks. Doelman Paul Vis verrichtte een serie prima reddingen. Ard Vollebregt werd geroemd om zijn werklust in de verdediging en hij kreeg dit keer ook meer speeltijd in de aanval. Hij kwam tot vier doelpunten, evenals Yannick Boers. Karim Tamim speelde eveneens een goede partij. Hij kon veertig minuten worden ingezet en komt daarmee geleidelijk aan terug op zijn oude niveau.