Heren 1 kent weinig moeite met Arnhem

De Westlandse formatie van het technisch duo Ruben Schelbert/ Bart de Koning lijkt het betere spel weer te hebben teruggevonden. In Arnhem werd de thuisclub met 24-39 naar een kansloze nederlaag gespeeld. Er werd met veel inzet gespeeld en bij de rust was het al 9-23, waardoor er vervolgens van een echte wedstrijd geen sprake meer was.

René de Bakker had zijn trefzekere vorm weer hervonden. Met tien doelpunten was hij met zijn linkerarm als vanouds weer dodelijk vanaf de rechterhoek. Hij was de uitblinker bij Quintus, dat een prima teamprestatie leverde.

Quintus begon scherp en liet vanaf het begin Arnhem geen moment in de wedstrijd komen. De thuisclub startte met zeven veldspelers, maar daar gingen de Westlanders zeer effectief mee om. Uit de breaks konden zij herhaaldelijk makkelijke doelpunten in het lege doel scoren. De compacte dekking en de sterk keepende Cas van der Harst zorgden ervoor dat het verschil zelfs opliep naar twintig doelpunten.

Opbouwer Marc de Vreede constateerde tot zijn genoegen: ,,Je ziet dat als wij met beleving en inzet spelen wij een heel hecht team zijn. Dan komen we de wedstrijden ook veel makkelijker door. Dit moeten we nu volhouden en ook in spannende partijen dit spel laten zien. Dan komen we nog een heel eind.”

En coach Bart de Koning: ,,Het was een wereld van verschil met de vorige wedstrijden. Vol gas uit de startblokken en dan hebben we aan één helft genoeg voor de overwinning. Scherp in de dekking en prima veldspel. Dit was weer een prettige avond.”

Doelpunten: René de Bakker (10), Rick van Ravesteijn (7), Jordan Beukman (5), Christiano Olivacce (5), Troy Oranje (3), Jordi van Erp (3), Ques Canninga (2), Max van Zijderveld (2), Timo Blom (1) en Marc de Vreede (1).