Heren 1 is kampioen van de Eredivisie! Op naar de play-offs!

Ons seizoen

Met horten en stoten en soms door de ondergrens zakkend hebben we de eerste helft van de competitie beleefd, met 9 verliespunten als gevolg. Afwisselend speelden wij wel goed handbal en dat was zeker iets om ons aan vast te kunnen houden toen de winterstop eraan kwam. Dat was min of meer een geschenk, rust en weer opladen voor het belangrijkste 2e deel van het seizoen.

Met wat kleine aanpassingen in de ploeg zorgden we na de winterstop dat er meer vertrouwen en werklust bij de groep kwam. Ons streven was om met snel en dynamisch handbal ons publiek te vermaken en uitstralen dat er niks in de ‘Hel van de Heul’ te halen viel. Er is daarna meteen een ijzersterke lijn ingezet waarin Volendam2 en Lions2 eigenlijk vrij gemakkelijk aan de kant werden gezet.

Dan twee lastige uitwedstrijden, E&O en BFC. Prima spelende ploegen die op de deur klopten. In Emmen hebben wij als collectief gespeeld evenals in Beek.Wat we als scenario wisten is dat als wij winnen en Hellas wint niet ben je kampioen.

Natuurlijk denken we vanuit onze eigen kracht en met overtuiging wilden wij eerst BFC laten zien dat wij nr. 1 zijn en wilden blijven. Het werd een stroeve pot en mede dankzij de goede schutters van BFC bleven zij constant in het spoor. Door collectief hard werken en in de aanval goed uitgespeelde doelkansen benutten was er de hele wedstrijd een positieve kant van de score te zien op het bord.

Eindstand werd 23-26! Erg blij met het resultaat en het feit dat we ook deze horde tot een goed einde met elkaar brachten.Vrij snel na het afgroeten wist het meegereisde publiek te vertellen dat Hellas gelijk had gespeeld. Dit betekende direct een geweldige ontlading bij de heren. We zijn kampioen van de Eredivisie.

Kampioenswedstrijd – 29 februari 2020

Volgende week spelen we thuis tegen Olympia en willen daar ons publiek en sponsoren trakteren op een mooie pot met snel combinatiespel als collectief! We nodigen jullie uit om bij dit duel aanwezig te zijn. Aanvang: 20.00 uur. Verder info over het programma voor dat weekend volgt later deze week.

Best of Five (BOF)

Het zijn van kampioen betekent nog niet dat we er zijn voor dit seizoen. De volgende horde is overigens de best of 5(BOF). Wie onze tegenstander wordt is nog onduidelijk. BFC, E&O en Hellas strijden nog om de 2E plek en uiteindelijk de best of 5 voor de promotie naar BeNeLeague.

Tekst: Jack van Lier/ Rob Vis – coaches heren 1

In het nieuws

Handbalinside – Quintus zeker van eerste plek en play-offs

WOS – Quintus heren kampioen

WOS – Mogelijke samenwerking Quintus en Hellas

X