Heren 1, Dames 1 en 2 wonnen, Uni-Verde HS1 verloor

QUINTUS (M)
De mannen van Quintus boekten een uitstekende 32-39 overwinning bij Opleidingsteam Volendam.
Via 5-7, 9-11, en 13-18 brak de rust aan met 16-23. In het tweede half uur behield het team van coach
Neso Saponjic steeds een voorsprong bij 22-29, 29-34 tot de uiteindelijke 32-39 overwinning. Met
Marnix Roos en Timo Blom als uitblinkers.
Een mooie jaarafsluiting voor de tevreden Saponjic en zijn mannen. ,,Een goede wedstrijd zowel
aanvallend als verdedigend. Een echte teamprestatie en ik heb iedereen kunnen inzetten. We hebben
met deze laatste spurt toch nog de top-5 kunnen halen. Als alle spelers in het nieuwe jaar weer gezond
en fit zijn, kunnen we in het tweede deel nóg meer resultaat behalen.
Doelpunten: Marnix Roos (12), Youri Schutte (6), Timo Blom (5), Nick Schot (4), Vince Zwirs (4),
René de Bakker (3), Ali Ahmedov (2), Sam Koppenol (2) en Jorian Baauw (1).
Marnix Roos, die een voortreffelijke partij speelde, werd uitgeroepen tot Man-of-the-Match.

QUINTUS (V)
De vrouwen van Quintus pakten in een doelpuntenfestijn met 36-43 de volle winst bij
DSVD. Bij de rust was het nog 20-20 en viel er geen winnaar te voorspellen. In het tweede
half uur sloeg de formatie van coach Rolf Schulte bij 28-28 de slag. Esmee Verbeek, Phoebe
Muller en Jara Datthijn zorgden voor 28-31 en die marge bouwde Quintus daarna verder uit.
Opnieuw Jara Datthijn, Mirthe de Jong, Tess van der Knaap en Judith van der Helm schoten
hun ploeg naar 30-35 en daarmee was de beslissende kloof geslagen.
Doelpunten: Judith van der Helm (11), Jara Datthijn (9), Esmee Verbeek (5), Tess van der
Knaap (5), Mirthe de Jong (4), Phoebe Muller (3), Jill van den Berg (3), ) Alyssa Schaap (2)
en Sanne van den Arend (1).

Tekst: Peter Lotman/AD Sport

——————————————————————————————————————–

WINST IN TWENTE

Dames 2 had dit weekend te kampen met wat onderbezetting. Gelukkig waren er speelsters van onze A in de gelegenheid om voor deze wedstrijd bij te springen.

De tegenstanders voor deze wedstrijd waren de speelsters van ZVBB’21 te Borne. ZVBB’21 stond net één plaats hoger op de ranglijst. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Na het startsignaal was het vooral wennen aan elkaar. Na 20 minuten was de stand 6-7 en bij rust 9-11. Nadat iedereen weer fris na de rust aan de wedstrijd begon, kwam ZVBB’21 dichterbij en was er zelfs een achterstand van drie punten. Gelukkig kwam het halverwege de tweede helft gelijk bij een stand van 18-18. De teams bleven de hele wedstrijd dicht bij elkaar, maar Quintus kon de wedstrijd toch naar zich toetrekken en won met 23-25. Door deze overwinning hebben ze nu de TOP 10 bereikt! Klasse, Dames!

In het nabijgelegen Deurningen streed Dames 1 tegen DSVD. Zij wonnen overtuigend ook twee punten en zo konden vier punten meegenomen worden naar Kwintsheul. De Kerststemming zat er tijdens de reis goed in. Lekker om zo de kerstdagen in te gaan.