Heren 1 coach Ruben Schelbert stopt aan het einde van het seizoen

COACH RUBEN SCHELBERT AAN EINDE VAN SEIZOEN WEG BIJ QUINTUS

VADERSCHAP NIET TE COMBINEREN MET TRAINEN EN COACHEN

Trainer/coach Ruben Schelbert van de handbalmannen van Quintus stopt aan het einde van dit seizoen bij de Westlandse club. Zijn vrouw verwacht een baby en de Zwitser ziet geen kans om het aanstaande vaderschap optimaal te combineren met zijn rol als oefenmeester. Alle partijen betreuren het vertrek van de alom gerespecteerde Schelbert.

De voormalig Zwitserse international moest destijds in zijn moederland stoppen als actief topspeler na drie zware knieblessures. Hij koos voor het trainersvak toen hij samen met zijn vrouw, die bij de Zwitserse ambassade werkt, naar Nederland kwam. Bij Quintus kreeg hij vorig jaar de technische leiding over het eerste mannenteam. Met succes, want de Heulse ploeg draait bovenin mee in de eredivisie en heeft nog steeds volop kans op het kampioenschap. 

De mededeling van Schelbert kwam voor Quintus als een verrassing. Manager Niels van Lier: ,,Wij waren heel graag met hem doorgegaan. En zelf wilde hij dat ook wel. Maar het is een pure privékwestie en wij moeten zijn beslissing respecteren. De lijn, die wij begin dit seizoen hebben ingezet, wilden we graag met Ruben voortzetten. Hij is heel goed bezig met deze groep. En er staan de nodige talenten te wachten om de komende jaren de overstap te maken vanuit de jeugd naar de herenselectie.”

VAKMANSCHAP

Zowel het technisch management als de spelersgroep roemt het vakmanschap van Schelbert, die tevens overkomt als een prettige persoonlijkheid. Over zijn kennis, inzet en passie was iedereen vol lof. 

Van Lier nogmaals: ,,Het is echt een aderlating. We hadden het ook niet zien aankomen. Dat hij de zaken uitstekend onder controle had, blijkt wel uit het feit dat ik nog nooit zulke positieve gesprekken heb gehad met de spelers tijdens de evaluatie. Ondanks de smalle selectie heeft hij er een hecht team van gemaakt.”

Ruben Schelbert geeft toe, dat hij met gemengde gevoelens de beslissing heeft genomen. ,,Ik vind de selectie en de club erg leuk. Werk er met veel plezier, ook met de collega-trainers en de staf. Maar ik kan niet drie avonden en een halve dag per weekend en al die uren met planning, besprekingen en video aan handbal besteden als ik vader ben geworden. Zo’n beetje 50/50 doen, daar ben ik het type niet voor”, aldus de perfectionistische Zwitser.

DANKBAAR

Schelbert houdt contact met Quintus. ,,Ik ben onwijs dankbaar voor de mogelijkheden die ik bij deze club heb gekregen en voor alle ondersteuning de afgelopen tijd. Er staat een jonge, getalenteerde en gemotiveerde ploeg die de komende jaren nog veel kan bereiken. Daar had ik graag aan meegewerkt. Ik ga in elk geval de komende tijd mijn best doen om het kampioenschap te behalen. En vooral ook nog een tijdje genieten van dit team. Uiteindelijk staat Quintus boven mijn eigen ambities.”

Waarna de sympathieke Ruben Schelbert tot slot nog een Duitse wijsheid uitspreekt, die zijn gevoelens optimaal weergeven: ,,Mit einem weinenden und einem lachenden Auge Abschied nehmen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN   

X