HANDELSMERK RICK VAN RAVESTEIJN: FEILLOOS SCOREN VANAF DE CIRKEL

HAGENAAR VOELT ZICH OP ZIJN PLAATS BIJ HET WESTLANDSE QUINTUS

Het zal even wennen zijn voor Quintus. Niet naar België voor de duels in de BENE-League, maar weer als vanouds kris/kras door Nederland voor het spektakel in de eredivisie. Oók leuk vinden de spelers, vooral omdat er in de Haags/Westlandse regio maar liefst twaalf derby’s op het programma staan. En wat is er nu mooier om elkaar juist in de eigen regio te bestrijden om uit te maken wie de beste is.

Rick van Ravesteijn, de altijd stabiele en robuuste cirkelloper van de Westlanders, kijkt er in elk geval naar uit. Hij is een van de weinige sterkhouders die is overgebleven in een team dat nogal wat routiniers zag stoppen en jeugdige talenten naar de topclubs zag vertrekken. Ook naar Van Ravesteijn werd regelmatig gehengeld, maar de Hagenaar bleef Kwintsheul trouw.

Meermalen liet hij optekenen: ,,Ik heb het hier naar mijn zin. Het gaat persoonlijk lekker met mij. Heb een vriendenkring opgebouwd en kan goed uit de voeten binnen dit team. Waarom zou ik dan weg gaan, terwijl ik hier heel veel speeltijd krijg. Ik merk dat een niveau lager mij eigenlijk wel makkelijk afgaat. En dat is niet arrogant bedoeld, hoor. Ik heb nauwelijks concurrentie op mijn positie, dus dat is ook wel lekker”, voegt hij er lachend met de van hem bekende Haagse bluf aan toe.

HOOG SCORINGSPERCENTAGE

Ook in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, net terug van oefenpotjes in België, scoorde de trefzekere lijnspeler weer herhaaldelijk optimaal. Een scoringspercentage van 90% is niet zelden zijn belangrijke aandeel in de productie van zijn team. ,,En die ene misser was dan nog op de lat”, steekt hij zijn zelfverzekerdheid niet onder stoelen of banken.

Verwacht van Rick van Ravesteijn geen bescheiden opstelling als het gaat om de prestaties van hemzelf en zijn ploeg. Hij weet wat hij kan en wat de mogelijkheden van zijn teamgenoten zijn. ,,Als ik naar de andere clubs in de eredivisie kijk, verwacht ik dat wij bovenin meedoen. Dit is het perfecte niveau voor ons team. Top-3 zeker en de doelstelling is natuurlijk kampioen worden. Veel teams zullen met onze dekking moeite hebben. Wij hebben veel meer kilo’s kracht opgedaan in de BENE-League en we hebben ook meer ervaring. Op de beslissende momenten geeft dat toch de doorslag”, zegt Van Ravesteijn die nooit met meel in de mond praat en makkelijk zegt wat hij denkt.

OOK SCHEIDSRECHTER

Dat Van Ravesteijn inmiddels verweven is met de Heulse club blijkt vervolgens als hij enthousiast vertelt over het Wim de Bakker jeugdtoernooi dat op 3 en 4 september wordt gehouden. ,,Ik verheug me daarop, want ik ga samen met Marc de Vreede daar drie potjes fluiten van de A-jeugd. Lijkt me geweldig. Ik ben altijd bezig met scheidsrechters en nu kan ik zelf eens ervaren hoe dat is. Dat vinden die gastjes ook leuk als jongens van het eerste team hun wedstrijden fluiten. En dan ’s avonds nog een oefenpotje tegen Feyenoord. Allemaal leuke dingen die aangeven dat ik wel op mijn plek zit bij Quintus.”

Quintus opent het seizoen op 10 september met een uitwedstrijd bij Havas in Almere.

De eerste regioderby staat voor 1 oktober thuis tegen het Haagse Hellas op het programma.

AD SPORT/PETER LOTMAN

X