Ha, eindelijk weer lekker wedstrijdjes spelen!

Leeftijdscategorie 2002-2004

Nu voor de jeugd de aanvang van de alternatieve competities ( vanwege de coronacijfers begrijpelijk) verschoven lijkt naar eind mei, was er sterk de behoefte om onderlinge wedstrijdjes te spelen. De eerste geplande datum was tweede Paasdag, maar vanwege de weersvoorspellingen (hagel en sneeuw) moest dat programma verschoven worden. Voor de volgende zondag waren de voorspellingen ook niet goed en hebben we het programma ook maar vroegtijdig afgelast. Afgelopen weekend waren de  voorspellingen eindelijk zodanig, dat we als trainers een wedstrijd programma voor de DC, DB en DA-jeugd durfden te plannen.

Er was een groepsindeling gemaakt op basis van de leeftijdsindeling voor het seizoen 2021-2022. Binnen alle leeftijdsgroepen waren er drie teams samengesteld met namen gekoppeld aan de farmaceuten, die een vaccin leveren om uit de corona te bestrijden: Pfizer, Astra-Zenica en Moderna. Ook bij dit toernooi was er geen vrije keuze voor een vaccin en waren de teams vooraf ingedeeld op posities. Er was zondag ook ruimte voor de speelsters, die zich via “proeftrainen” hebben aangemeld als potentieel nieuw lid, om in deze wedstrijdjes sfeer te proeven.

Hoewel er fanatiek gespeeld werd, ging het zondag niet om de standen. Speelsters en trainers hebben zondag ervaren, dat het nodige wedstrijdritme nog ontbreekt na een competitiestop van vijf maanden.  Snel omschakel handbal is heel vermoeiend en een partijtje van 15 minuten is dan nog best lang.

Volgens de coronaregels was er geen publiek lang de lijn toegestaan. Daarom was er door Michel van Dijk samen met Martijn van Minnen een livestream opgezet voor de ouders en andere supporters. Gelukkig waren met Martijn, Pieter en Hèlen drie ouders bereid gevonden om de opnames te maken. Dank daarvoor.

Zonder scheidsrechters kan er natuurlijk niet gespeeld worden. Gelukkig waren Harrie, Jim, Anita en Richard bereid zondag de wedstrijdjes te fluiten. En de trainers/ coaches om de teams te begeleiden.

Al met al kunnen we terugkijken op een leerzame inspirerende dag handbal, waar we allemaal weer ervaren hebben, wat we op dit moment toch allemaal in het weekend nog missen. De beelden zijn nog terug te kijken op Youtube.

Jan van Kester

X