Geslaagde eerste editie Wim de Bakker toernooi

WAT EEN WEEKEND!

Als organisatie mogen wij wel stellen dat het een super geslaagde eerste editie was van het Wim de Bakker jongens toernooi. 

Twee dagen vol met mooie staaltjes handbal van onze A, B en C jongens. Tijdens het warmlopen gestoken in Heuse Heulse Watermeloen shirts gesponsord door o.a. Lokaal Westland. Ook de organisatie en vrijwilligers liepen er deze 2 dagen netjes bij in deze shirts. 

In de zaal was ook nog een Wim de Bakker jongens toernooi spandoek te bewonderen. Deze is beschikbaar gesteld door Rene de Bakker, broer van Wim de Bakker. 

Het heren B team trad zaterdag voor het eerst in de nieuwe samenstelling op voor eigen publiek en verraste iedereen met het reeds behaalde niveau.  Het jonge team van Quintus, samengesteld uit eerstejaars Btjes, een aantal nieuwkomers plus de beste jongens uit de C, speelden bij vlagen heel goed.

Er is duidelijk nog heel wat werk aan de winkel voor de coaches Jelle Melkert en Remco Hagen, maar dat is juist een mooie uitdaging voor het nieuwe seizoen.

Het team speelde goed tegen de gevestigde teams/clubs uit de jeugddivisie zoals Aalsmeer, Feyenoord en Tachos en liet bij vlagen een sterke indruk achter. Goed keeperswerk van alle drie de sluitposten van Quintus met gevarieerd verdedigen erbij gaf de thuisploeg vaak het goede voordeel. Alleen tegen Tachos was het team duidelijk nog niet opgewassen en kon het niveau van het Brabantse team niet bijbenen. Het behaalde resultaat van een 2e plaats was dan ook meer dan vooraf verwacht werd, maar het gevoel dat er veel meer inzit bleef zowel bij de staf als bij de spelers zelf goed hangen. 

Tachos mocht deze eerste dag ook de eerste Wim de Bakker schaal in ontvangst nemen. Gemaakt van eikenhout, met ‘t oog op het milieu en duurzaamheid, door Philip van Steekelenburg “Fiep” en gebrand door LaWood. 

Onze heren B1 gaan zeker een rol van betekenis spelen in de landelijke jeugddivisie en onze heren B2 (een heel jong team) gaan in de hoogste afdelingsklasse van Zuid-Holland aan de slag.

Mooie toekomst voor Quintus jongens handbal. 


Dag twee van Wim de Bakker toernooi bracht de jongste en de oudste lichting van Quintus aan het licht.

Na een jaar intensief investeren door de opnieuw gevormde staf en organisatie, om jongens handbal bij Quintus nieuw leven in te blazen, was iedereen benieuwd of het opnieuw gevormde team van de heren A in staat zou zijn om met de absolute top van NL mee te kunnen gaan. In de poule samen met Aalsmeer, Tachos, Bevo en Hercules/WHC, al jarenlang de top 5 van NL, kon het Quintus team alleen nog maar verrassen…. En dat deed het team vanaf het eerste fluitsignaal. Het speelde met elke minuut beter en met steeds meer lef en overtuiging en na een moeizame maar terechte overwinning op Hercules/WHC, kon het alleen maar beter gaan dacht de staf en de spelers ook.

En het ging inderdaad steeds beter.

Tegen goed spelend en fysiek sterk Tachos, bracht zowel de sluitpost als het teamwerk heel wat energie en kwaliteit in de dekking waardoor de aanval vrijer kon functioneren en werkte het team -3 achterstand weg en snelde naar een terechte overwinning. Het toernooi kon niet meer stuk voor de heren A.

Daarna zou elk goed resultaat tegen topteams als Aalsmeer en Bevo alleen maar een groot pluspunt zijn, maar het team wilde meer en liet meteen tegen Aalsmeer (meervoudig landskampioen), zien dat dit jaar met de heren A van Quintus rekening gehouden moet worden.

Alweer een heel sterk optreden, nu van de jongste sluitpost en een goed samenwerkende dekking, zorgde voor een snelle voorsprong die vlak voor het eindsignaal 10-4 bedroeg. Ze vierden terecht de ongeslagen status waarmee heel verrassend toernooiwinst in zicht kwam.In de laatste wedstrijd tegen Bevo zou een gelijkspel voldoende zijn.

Na een lang gelijk opgaande wedstrijd, kon het vermoeide team niet meer dan toezien dat Bevo met 11-9 winst op basis van een onderling duel het toernooi wint. Het team deelde plaats 1 met Bego, maar de winst en de mooie schaal ging deze keer naar Panningen. De teleurstelling was heel groot zowel bij de spelers als bij de staf leden en tegelijkertijd heerste een enorm trots gevoel dat we zover al gekomen zijn.  Een onwijs grote sprong en vooruitgang van deze jongens in een jaar tijd is elk compliment waard.

Op naar een heel mooi nieuw seizoen…

De C jongens speelden deze tweede dag in hal 2 tegen EHC, Aalsmeer, A&O, Velo en begonnen de dag alsof ze net uit bed waren gerold, dit pakten ze gelukkig goed terug en met vlagen werkte de offensieve dekking ontzettend goed. Dit was echter ondanks het vele oefenen tijdens de voorbereiding nog steeds wennen voor de ploeg van Job van den Driest en Xander Naaktgeboren.

De gehele C jeugd heeft echter wel laten zien dat ze zeker hun plek in de jeugddivisie waard zijn, tegen competitiegenoten Aalsmeer en A&O was de Heulse ploeg op dreef. Dankzij het 1 tegen 1 gerichte verdedigen was er bijna geen rustmoment bij voor de oppositie. Daarnaast hebben de jongens laten zien dat ze op technisch vlak zeker niet onderdoen voor de competitie.

Het team baalde ervan dat we geen prijs in de Heul mochten houden, ze pakten het gelukkig wel goed op en hebben dit alleen maar als motivatie gezien om in de competitie dan maar 2 punten mee terug te nemen.

De C jongens eindigde op een 3e plaats waardoor er tijdens deze 1e editie helaas geen troffee achter bleef in Kwintsheul. 

Beide dagen kregen alle teams een bak met heerlijke Heuse Heulse Watermeloen aangeboden door Lokaal Westland. De organisatie en vrijwilligers werden zondag ook nog bedankt met bloemen en een Heuse Heulse Watermeloen. Veel complimenten hebben wij mogen ontvangen vanuit andere verenigingen voor de organisatie en ook de livestream is beide dagen goed bekeken vanuit Nederland en buitenland! 

Het weekend is ook nog mooi vastgelegd door Paul Vis Sr., waarvoor dank!

BZ4I03172
Zaterdag B-jeugd
BZ4I03172
Zondag A-jeugd
BZ4I03172
Zondag C-jeugd

Nogmaals willen wij alle teams, scheidsrechters, vrijwilligers en publiek bedanken voor dit weekend! Wij kijken nu al uit naar de volgende edities!

X