Geslaagd bezoek DU16 selectie bij Quintus

Afgelopen vrijdag bracht de jongste Oranje dames selectie (DU16) o.l.v. bondscoach Ricardo Clarijs een bezoek aan Quintus voor een training, een clinic voor de E- en D-jeugd en oefenwedstrijd tegen een Quintus-selectie. De DU16 selectie bereidt zich voor op Open EK in Gothenburg in de eerste week van juli. Dit Open EK is onderdeel van het programma van de Partille Cup, het grootste internationale jeugdtoernooi waar we ook met de Quintus jeugd in het verleden wel aan hebben deelgenomen. 

De speelsters van de DU16 selectie komen uit alle windhoeken van het land. Afgelopen woensdag had de laatste selectieronde plaatsgevonden. Van Quintus is alleen Sophie Buijs nog opgenomen in de EK-selectie. 

Het bezoek bij Quintus begon met een pittige training. Vanwege de hoge temperaturen werd de warming up uitgevoerd buiten op het verharde veld o.l.v. de “strength and conditioner” trainer van Handbal Academie Kenny Odijk. Daarna werden in de hal de afspraken van dekking en aanval geoefend in 6-6. Na een korte pauze was er een pasta maaltijd voor de speelsters voorbereid door Giel en Esther Jansen. Dank daar nog voor. 

Om 17.30 uur volgde een clinic voor de spelers en speelsters van de E- en D-jeugd. De groep was aangevuld met een gemengd D-team van buurclub DIOS uit Den Hoorn. De clinic werd volledig ingevuld door de 16 Oranje speelsters. De clinic eindigde met een partijvorm 16 Oranje speelsters tegen 30 clinic kinderen. Daarna kreeg de jeugd een patatje aangeboden. 

Na de clinic volgde de wedstrijd warming up voor DU16 en het mix-team van Quintus, samengesteld uit de speelsters voor nieuwe dames 2-selectie (mix de A-jeugd en dames 2 uit het huidige seizoen). Het Quintus-mixteam van de DA en dames 2 werd vrijdag gecoacht door Dirk Loose (nieuwe trainer-coach dames 2) en Dion Sillen (ook nieuw in de staf van dames selectie). 

De tribunes waren ondanks de hoge temperaturen binnen en buiten goed gevuld Gelijktijdig werd er in Kwintsheul ook nog de Oranjeloop gelopen. Dit zorgde wel voor extra drukte rond de kleedkamers, maar de aanpassing van het parcours zorgde er wel voor dat verkeersstromen van beide evenementen elkaar vrijdag niet hinderden. 

Het werd mogelijk mede door de warmte een boeiende wedstrijd, waarbij aanvankelijk Oranje U16 beter teamspel liet zien dan het meer ervaren Quintus. In de slotfase van de eerste helft wijzigde dat en kwam Quintus op voorsprong. In de tweede helft had Quintus wel grote moeite om de voorsprong vast te houden en bleef de wedstrijd tot de laatste seconde spannend en aantrekkelijk voor het publiek. Terugkijkend was het voor beide teams en coaches daardoor een leerzaam potje handbal geweest, terug te kijken op het Youtube-kanaal van Quintus, door het camerawerk van Harald Feith. 

Groot compliment verdient ook het Quintus-koppel Merel van Zijderveld en Denice Steringa, dat de pittige wedstrijd prima gefloten heeft. Inmiddels heeft dit jonge koppel door het fluiten van eredivisiewedstrijden een flinke dosis ervaring opgebouwd, voor handbal altijd erg nuttig. 

Hierbij een foto van van de spelers en speelsters, die deelgenomen hebben aan de clinic samen met de DU16.

X