Gelijkspel voor Dames 1 en een zwaar bevochten zege voor Dames 2

Zaterdagavond 18 september SEW 1 – Quintus 1

Na een voorbereidingsperiode van 4-5 weken met de beide dames selecties werd al snel duidelijk dat de selecties toe waren aan het spelen van een echte competitiewedstrijd. De sfeer er omheen is anders, naar de wedstrijd toe werken geeft een bepaalde dynamiek, maar ook weer onder deze druk spelen was weer wennen. Dit zagen we helaas terug in de wedstrijd tegen WestFries/SEW afgelopen weekend.

Op sommige, helaas sporadische momenten, zagen we het spelidee van de voorbereidingsperiode terug, echter waren we niet in de gelegenheid dit 60 minuten vol te houden. Wat bij SEW in de afronding lukte, lukte bij onze meiden net niet. Verkeerde beslissingen, ongeduldig en het veelvuldig raken van paal en lat in de eerste helft was al een mogelijke voorbode hoe de wedstrijd zou kunnen gaan lopen. Uiteindelijk ben ik van mening dat de puntendeling gezien het wedstrijdverloop terecht was. 25-25.

Fred Michielsen, trainer DS1 selectie

Aankomend weekend speelt Dames 1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen HV Borhave

Zondag 19 september Quintus 2 – VZV 2

Na een goede voorbereidingsperiode waarin het opleidingsteam van de club uit Kwintsheul wisselende resultaten boekte was het gisteren de beurt voor de talenten van Quintus 2 om zich aan het thuis publiek te laten zien.
Als tegenstander kwamen de talenten van VZV 2 op bezoek. De ploeg uit ’t Veld speelt aantrekkelijk en verzorgt handbal en het eerste team behoort al een tijdje tot de nationale top. Genoeg ingrediënten om er een mooi pot van te maken.

foto Petra Bleijenberg

Het begin is voor de ploeg uit Kwintsheul, snel neemt de ploeg een kleine voorsprong en weet deze gedurende een lange tijd van de eerste helft vast te houden. Toch sluipen er wat kleine foutjes in het spel van Quintus 2 en het ziet VZV2 dan ook voorbij komen en een voorsprong nemen van maximaal 3 doelpunten.
Aan het einde van de eerste helft zet Quintus2 nog een keer aan en scoort het een buzzerbeater waarmee de ruststand op 15-17 komt.

Na de rust zien we eigenlijk eenzelfde beeld VZV2 dicteert de wedstrijd en het verschil blijft lang op 2 a 3 doelpunten hangen in het voordeel van de ploeg uit ’t Veld. Een kleine aanpassing in de dekking van Quintus 2 zorgt ervoor dat de ploeg uit Kwintsheul langzaam dichterbij komt en daarmee de wedstrijd tot een kookpunt brengt.

Via 28-28, wordt het 29-29 en zo blijven de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Beide ploegen zijn niet echt in staat afstand van elkaar te nemen en zo blijft het reuze spannend. IN de dying seconds van de tweede helft scoort Quintus2 de 31-30 en zorgt een onderschepping voor de bevrijdende ontlading aan de kant van Quintus 2.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We laten bij vlagen zien dat we goed handbal kunnen spelen, maar soms laten we ook veel technische fouten zien waarmee we de tegenstander in het zadel helpen. Al met al verdiende deze wedstrijd misschien wel geen winnaar, maar toch ben ik blij dat de we de overwinning over de streep hebben getrokken.”