GEHAVEND QUINTUS BIEDT MAKKELIJK SCOREND BEVO GOED WEERSTAND

Anders dan de uitslag doet vermoeden speelde Quintus in de BENE-League een goede partij tegen Bevo. De Westlanders misten in Panningen vier spelers wegens ziekte en traden dus gehavend aan. De 33-25 nederlaag werd mede om die reden met een tevreden gevoel begroet. Coach Geert Hinskens: ,,Knap dat we Bevo binnen tien verschil hebben kunnen houden.”

De eerste helft hield Quintus goed stand, mede doordat de verdediging opnieuw prima functioneerde. Het middenblok met Ard Vollebregt, René de Bakker en Dean van Haeren leverde veel arbeid en dat gaf voldoende rendement. Ook de jeugdige doelman Evan de Lange verrichtte regelmatig uitstekende reddingen. In die fase liep het ook aanvallend naar behoren, waardoor de tussenstanden 4-3, 5-4 en 7-6 perspectief boden voor een gunstig verloop van het duel.

Quintus miste Yannick Boers, Hidde van Oorschot, Max van Zijderveld en Timo Blom. Na tien minuten had het de pech, dat ook nog opbouwer Jordan Beukman met een schouderblessure uitviel. Daardoor waren de wisselmogelijkheden wel erg beperkt voor de coaches Hinskens/Van Lier. Zij moesten improviseren met spelers op andere plaatsen. Die pakten het echter goed op gelet op de moeilijke omstandigheden.

Beukman na afloop over zijn kwetsuur: ,,Het is inderdaad mijn schouder. Er zit een verdikking op het uiteinde. Het is gecheckt, maar waarschijnlijk is het niet ernstig. De komende dagen maar even afwachten hoe het verder gaat.”

GEEN BOODSCHAP

De thuisclub had uiteraard geen boodschap aan de perikelen bij de tegenstander en beleven onder aanvoering van Dario Polman en de prima spelende Nick de Kuyper het vijandelijke doel bestoken met venijnige schoten. Van 7-6 werd het 9-6 en 11-7, maar door Marc de Vreede (sterk optreden), Ard Vollebregt en Rick van Ravesteijn krabbelde Quintus bij tot 11-10. De 14-11 ruststand gaf dan ook nog geen aanleiding om te wanhopen.

Marc de Vreede, die uitblonk door een aantal knappe acties en het onberispelijk nemen van de strafworpen: ,,Het ging lekker met het team ondanks dat we zo weinig spelers hadden. Het was een van onze beste wedstrijden met veel werklust en strijd. Jammer van die fase na de rust toen we te slordig speelden en het gat plotseling groot werd. Daarna hebben we het toch weer goed opgepakt en hebben we het verschil constant hetzelfde gehouden.”

Het ging inderdaad direct na het wisselen mis bij de Westlanders. Ze leden veel balverlies en schoten onzorgvuldig. Dat was voor het attente Bevo voldoende om binnen zes minuten de marge van 14-11 naar 18-11 te tillen. Dat was jammer, want in het vervolg van de tweede helft was het daardoor niet meer mogelijk om echt aan te haken. De Heulenaren lieten nog een aantal mooie acties zien van Karim Tamim, Rick van Ravesteijn, Troy Oranje en Marc de Vreede. Toch waren het de makkelijk schietende Limburgers die het spel dicteerden en de voordelige marge in stand hielden.

GESTOPTE STRAFWORP

Net als Evan de Lange in de eerste helft stopte ook Paul Vis in het tweede bedrijf een strafworp. Daarmee toonden zij ieder een helft aan, dat het bepaald niet aan de keepers had gelegen. Quintus knokte door, maar door treffers van Nick de Kuyper, Kobe Serras, Niels Poot en de snelle Sybren Stijweg was er via 26-20,en 30-23 geen houden meer aan: 33-25.

Een mooi moment bij Quintus was het doelpunt van A-junior Thimo Axt die vlak voor het eindsignaal zijn invalbeurt bekroond zag met een fraai doelpunt vanuit de hoek.

Coach Hinskens was opgetogen over zijn team: ,,Het kostte heel veel inspanning en daardoor was het af en toe eventjes op. Maar de jongens hebben het waanzinnig goed gedaan vandaag. Een uitstekende teamprestatie.” En Jack van Lier voegde er nog aan toe: ,,Wij zijn trots. We hadden een smal team, maar ze hebben geweldig geknokt, waardoor we lang bij bleven. We hadden ook volledig afgeknald kunnen worden.”

Doelpunten Quintus: Marc de Vreede (7), Rick van Ravesteijn (6), Ard Vollebregt (5), Karim Tamim (3), Jordan Beukman (1), Dean van Haeren (1), Troy Oranje (1) en Thimo Axt (1).

Doelpunten Bevo: Nick de Kuyper (7), Kobe Serras (6), Dario Polman (5), Sybren Stijweg (5), Niels Poot (3), Eligio Pepels (3), Niek Jordens (2), Nick van den Beucken (1) en Joris Gillé (1).

Scheidsrechters (***) : De broers Christophe en Stéphane Steenwinckels floten goed en vooral rustig. Ze zijn niet van hun stuk te brengen en zagen veel zaken met een deskundig oog.

AD SPORT/PETER LOTMAN

X