Geert Hinskens en Jordan Beukman tegen hun oude club

WEERZIEN MET OUDE BEKENDEN BIJ QUINTUS TEGEN VOLENDAM

GEERT HINSKENS EN JORDAN BEUKMAN TEGEN HUN OUDE CLUB

De handballers van Quintus ontvangen zaterdag in de BENE-League het sterke Volendam. Voor de Heulse formatie een goede gelegenheid om te proberen de supporters na een paar verliespartijen te trakteren op een overwinning. Voor coach Geert Hinskens en aanwinst Jordan Beukman heeft het duel een speciale betekenis. Beiden hebben een verleden bij de voormalig landskampioen.

De 31-jarige trainer/coach Geert Hinskens heeft een mooi verleden bij Volendam. Hij begon destijds als speler bij V&L en stapte over naar Quintus. Na zes mooie jaren bij de Heulse club werd de trefzekere schutter aangetrokken door Volendam. De bekeken opbouwspeler droeg vijf seizoenen het Oranjeshirt aan de Dijk, kwam uit in de Europa Cup en speelde drie finales om de landstitel en twee bekerfinales. Na een aantal zware knie- en hamstringblessures moest de fysiotherapeut noodgedwongen voortijdig stoppen.

Met een vracht aan ervaring keerde hij terug bij Quintus, dat hem graag als trainer/coach verwelkomde. Samen met Jack van Lier vormt hij inmiddels een compleet duo, dat met een professionele aanpak binnen de club de mannenploeg moet proberen in de BENE-League te houden. Een win/win situatie dus, omdat Hinskens graag het trainersvak in wilde en Quintus een ‘blijvertje’ wil worden op het hoogste niveau.

WISSELVALLIG  

Dat wordt nog een heidens karwei, beseft ook Hinskens. Zijn team kreeg een paar flinke tikken van de topploegen en pakte alleen de winst tegen de Belgische laagvlieger Atomix.

,,Ik heb van de huidige groep bij Volendam nog samengespeeld met Dennis Schellekens, Jordy Baijens, Florent Bourget en Marnix Roos. Volendam heeft deze zomer een flinke kwaliteitsinjectie gekregen. Toch presteren ze nog wisselvallig. Ze winnen bijvoorbeeld uit bij Aalsmeer, maar verliezen thuis van Atomix.”

,,Ook bij ons is het nog wisselend. Goede fases wisselen we af met slechte. Het moet allemaal nog stabieler worden, zowel aanvallend als verdedigend. Wij komen van ver in vergelijking met de andere clubs in de BENE-League. Daardoor missen we nog een stuk ervaring en ook fysieke kracht. Daarom is het moeilijk om de kansen tegen Volendam in te schatten. Maar hopelijk kunnen we zaterdag voor een verrassing zorgen”, blikt de immer rustig overkomende Hinskens vooruit. 

JORDAN BEUKMAN

De pas 20-jarige Beukman verheugt zich op het duel met Volendam. ,,Het is altijd speciaal om tegen je oude club te spelen, omdat je iedereen goed kent. Ik ben niet extra zenuwachtig of zo en benader de partij net zo als alle andere wedstrijden. Ik hoop, dat wij kunnen stunten. Dat is altijd lekker tegen je oude club. Het zal spannend worden, omdat Volendam en wij allebei wat goed te maken hebben na afgelopen weekend. Het wordt een zware, fysieke pot.”

foto Paul Vis

De in Rotterdam geboren student fysiotherapie begon met handballen in de C-jeugd van DWS Schiedam. Na drie jaar werd hij als jeugdtalent aangetrokken door topclub Volendam. Toch besloot de beweeglijke opbouwspeler terug te keren naar deze regio. ,,De combinatie van spelen in de BENE-League en dichterbij bij mijn familie zijn, heeft de doorslag gegeven naar Quintus te gaan. Het is ook makkelijker te combineren met mijn studie aan de Hogeschool in Rotterdam.”

JUISTE BESLSSING

De overgang was niet moeilijk. Beukman: ,,Ik kende al een paar jongens van Jong Oranje en er handballen al een paar vroegere clubgenoten van DWS bij Quintus. Ook ken ik trainer Geert Hinskens goed, met wie ik heb samengespeeld bij Volendam. Ik leer van hem, omdat hij ook opbouwer is geweest op het hoogste niveau bij Volendam. Ik heb het naar mijn zin bij Quintus en krijg veel speeltijd. Ik heb gelukkig de juiste beslissing genomen.”

De atletische Beukman is fit en klaar voor de strijd. Hij is realist genoeg om te beseffen, dat het zwaar gaat worden tegen zijn vroegere clubgenoten. ,,Toch verwacht ik, dat we een kans hebben. Wij moeten uitgaan van onze eigen kracht en niet denken dat we toch wel gaan verliezen. Individueel hebben we goede spelers, maar onze kracht ligt vooral in het samen knokken.”

AD SPORT/PETER LOTMAN      

X