Februari 2021: positief nieuws vanuit het bestuur

Kwintsheul, februari 2021

Beste handballiefhebbers,

Graag wil ik jullie uitnodigen om onderstaand bericht met belangstelling te lezen. We hebben positief nieuws, waar de harten van handballiefhebbers zeker harder van gaan kloppen.

Inmiddels zijn we al weer begonnen aan de tweede maand van 2021. We zitten in een periode die voor veel mensen zwaar is, zowel zakelijk als privé. Met de huidige maatregelen en de avondklok zitten we met elkaar in een spannende tijd en hoop ik dat we hier snel in goede gezondheid doorheen komen.

Bij de start van het seizoen 2020/2021 waren wij allen hoopvol gestemd, dat iedereen binnen redelijke termijn weer lekker zou kunnen gaan trainen en een mooie competitie zou gaan spelen. De faciliteiten en de verplichtingen, zoals zaalhuur, kader etc. waren geregeld. Wij keken verwachtingsvol uit naar die vele mooie wedstrijden. Helaas! Uiteraard begrijpen we dat de situatie voor iedereen teleurstellend is. Daarom bekijken wij momenteel als bestuur, wat er mogelijk is om de leden, die toch ook hun financiële bijdrage hebben geleverd, op wat voor manier dan ook binnenkort tegemoet te komen.

Aan het begin van de maand zijn we gestart met de ‘Happy New Year PubQuiz’ waarbij uiteindelijk 105 teams aan de start verschenen. Het was een gezellige avond waaraan de gehele OMNI heeft meegedaan. Er werd sportief gestreden, net zoals we zo graag op het handbalveld zouden doen. Daarom vinden we het heel mooi om het volgende te melden:

Start zaaltrainingen dames-en herenselectie

Binnen Quintus Handbal hebben we een Corona-team, dat wekelijks vergadert en kijkt wat er binnen de gestelde richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en het NHV mogelijk is om de handbalsport weer, zover mogelijk, op te starten. Inmiddels trainen er wekelijks al enkele jeugdteams buiten. Je merkt dat dit met groot enthousiasme wordt ontvangen. Het is nog niet voor alle jeugdteams mogelijk, maar ook hier wordt naar gekeken en is er overleg met trainers. Als Quintus Handbal zijn we afhankelijk van de beschikbare tijden en ruimtes op de gehele buitenaccommodatie. De andere zes Quintus-afdelingen willen hier uiteraard ook gebruik van maken. In de komende weken wordt er gekeken welke activiteiten er nog meer ontwikkeld kunnen gaan worden. We houden u hiervan op de hoogte.

Een andere mooie ontwikkeling is het opstarten van trainingen voor onze dames-en herenselectie. Het NOC*NSF heeft voor 5000 sporters in Nederland een uitzondering bedwongen bij de regering. Onze selecties vallen hieronder, omdat zij in de Eredivisie spelen. Heel mooi, maar er komt ook veel bij kijken. Denk aan de accommodatie, het testen, routing, GGD, administratie etc. Er staat namelijk nogal wat op het spel. En als vereniging willen we ten alle tijden ervoor zorgen, dat er op een veilige manier handbal wordt gespeeld.

Laten we met elkaar het starten van de trainingen als een mooie eerste aanzet zien. We kunnen ons daardoor later in het seizoen sportief blijven meten aan de besten. In de week van 8 februari zal er gestart gaan worden.

Rest mij nog te zeggen, blijf gezond en hopelijk kunnen we elkaar gauw weer treffen.

Met vriendelijke groet,

Eric van Steekelenburg                                       

Voorzitter Quintus Handbal

X