Europees en kwalificatie handbal kijken komende week

Mis je het handbal kijken ook zo? Komende week staan er een aantal hele leuke wedstrijden op het programma die je kunt gaan bekijken. Jan van Kester heeft ze voor je onder elkaar gezet.

Corona dwarsboomt CL handbal

Afgelopen weekend stonden de eerste wedstrijden van de knock-out fase van de Champions League gepland. Dit leverde heel boeiende confrontaties op, die te zien waren op EHFTV. Komend weekend staan de returns gepland.

De regels rond COVID-19 zorgde er voor dat de interessante ontmoeting tussen Borussia 09 Dortmund en Metz Handball moest worden uitgesteld en verplaatst naar een andere locatie. Metz ligt volgens de Duitse overheid in een corona risicogebied (rood gebied) en dat gaf een quarantaine plicht van 10 dagen voor beide teams als ze heen en weer zouden reizen. Daarom is besloten dat beide wedstrijden komend weekend in het in Frankrijk westelijker geleden Nancy gespeeld gaan worden.

De wedstrijden staan  nu gepland voor vrijdag 12 maart om 17.00 uur en zondag 14 maart om 16.00 uur en zijn via een Livestream op EHFTV te volgen.

Olympisch Kwalificatietoernooien

De maand maart staat ook in het teken van de kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen. Er zijn zowel bij de dames als de heren drie groepen van 4 teams. Thuisland Japan en de wereldkampioenen (bij de dames Nederland) zijn rechtstreeks geplaatst.

Bij de heren wil Duitsland natuurlijk zich heel graag plaatsen voor Tokyo. Zij hebben de organisatie naar zich toe gehaald van een OKT en wel naar Berlijn. Dit thuisvoordeel is door het ontbreken van publiek natuurlijk grotendeels verdwenen.

Duitsland zendt dit toernooi wel live uit op de ZDF. Vrijdag 12 maart 15.15 uur tegen Zweden, zaterdag 15.35 uur tegen Slovenië en zondag 14 maart om 15.45 uur tegen Algerije. Mooie potjes herenhandbal.

Nederlandse Oranje heren tegen Polen

Zondagavond 14 maart spelen de Oranje heren om 18.15 uur de inhaalwedstrijd voor de EK kwalificatie uit in Polen (Wroclaw). Deze wedstrijd is te kijken op Ziggo Sport. Bij Oranje speelt natuurlijk als spelbepaler en motor Luc Steins, die op dit moment in de Champions League schittert tussen internationale sterren in het topteam van Paris Saint Germain. Een voor het Nederlandse herenhandbal unieke situatie!

X