Esther de Vos: ,,Zonder sporten word ik chagrijnig”

Voor de actieve handballers valt het niet mee om vanwege het coronavirus machteloos te moeten wachten totdat het sein weer op groen wordt gezet. Ook voor de keepster van Quintus, Esther de Vos, is dat een zware opgave. ,,Ik kan slecht stilzitten.”

De Vos, die sportlessen geeft bij Parnassia in de psychiatrie en zwemles/groepsles in zwembad Het Keerpunt in Zoetermeer:

,,Ik kan momenteel helaas niet aan het werk. Thuiswerken is met mijn beroep ook geen optie. Alle faciliteiten om te sporten en het zwembad zijn gesloten. Gelukkig vermaak ik me nog wel door allerlei klusjes te doen in en om het huis.”

Actief type

De keepster, die het voorbije seizoen zo veel belangrijke punten voor Quintus pakte, is een actief type. 

,,Naast het handbal beweeg ik op mijn werk normaal gesproken ook veel. Dat mis ik nu wel. Ik ben veel voor mezelf aan het trainen. Een rondje hardlopen, krachtoefeningen en wat keepersoefeningen. Ik kan slecht stilzitten. Zonder sporten zou ik niet kunnen. Dan word ik chagrijnig en slaap ik slecht. Het handbal mis ik wel. Vooral het trainen met de meiden en de sociale contacten met de groep. En natuurlijk vooral ook de wedstrijden.”

De Vos kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen.

,,Het was nogal wisselend bij ons. Er waren momenten, dat we heel goede wedstrijden speelden. Maar we konden ook behoorlijk onder ons niveau handballen. Dit had voornamelijk te maken met de ervaring. Daarom vind ik het ook erg jammer, dat we de bekerwedstrijden en de rest van de competitie niet meer kunnen uitspelen. Een bekerfinale spelen, zou erg leuk zijn geweest dit jaar. Zeker voor de jongere meiden, die dan ervaring hadden kunnen opdoen met finales spelen.”

Verder bouwen

Natuurlijk is handbal ook voor Esther de Vos belangrijk.

,,Maar”, weet ook de Westlandse keepster, ,,het allerbelangrijkste is om in deze vervelende periode gezond te blijven. Handbal is dan even niet echt belangrijk. Hopelijk kunnen we in augustus/september weer lekker gaan trainen. Ik weet zeker, dat tegen die tijd iedereen weer onwijs veel zin heeft om te gaan trainen. Ik verwacht, dat we als groep redelijk compleet blijven met een aantal nieuwe versterkingen erbij. Volgend seizoen kan alleen maar beter verlopen en kunnen we gaan bouwen aan een sterker en hechter topteam.”

Tekst: AD Sport/Peter Lotman

Foto: Max van Zijderveld

X