EINDRAPPORT 2023/2024 QUINTUS DS1 EN HS1

Voor de teams in de eredivisie bij de vrouwen en de mannen zit het reguliere seizoen erop. Een goed moment om te evalueren hoe de regioclubs kunnen terugkijken op hun prestaties. We vroegen de betreffende trainers naar hun oordeel. Wat ging er goed en wat kan beter. En we geven een gecombineerd cijfer op het Eindrapport.

QUINTUS VROUWEN (5e/6e)

Coach Dirk Loose, die samen met Rolf Schulte de technische leiding vormde en het komend seizoen overneemt:,, Bij aanvang van het seizoen werd Quintus betiteld als de jonge ploeg die ervaring miste. Maar door in de eerste seizoenshelft veel wedstrijden tegen het einde naar zich toe te trekken, hebben de speelsters laten zien dat er van onbezonnen jeugdigheid geen sprake was. Die jeugdigheid was juist in ons voordeel in de vorm van een hoog speltempo.

We zijn er dit seizoen meer in geslaagd dit hoge tempo af te wisselen met momenten van rust.

Na enkele verliespartijen aan het begin van dit jaar ontstond er een korte dip in het zelfvertrouwen. Dat heeft onze resultaten beïnvloed, maar niet de teamspirit. De dames hebben als team de schouders eronder gezet en die teamgeest heeft ons weer terug op de rails gezet.”

Quintus kreeg het flink voor de kiezen met blessures van bepalende speelsters en het vertrek van topschutters, zelfs tussentijds. Het viel niet mee voor trainer/coach Rolf Schulte om met een jonge ploeg wekelijks de moed erin te houden. Toch lukte dat heel behoorlijk en op de werklust van de jonge speelsters viel dan ook niet viel aan te merken. Aan de jonge, veelbelovende oefenmeester Dirk Loose de mooie taak om volgend seizoen de bestaande ploeg met hier en daar een aanvulling verder te boetseren tot een samenhangend geheel.

CIJFER: 7

QUINTUS MANNEN (8e)

Coach Neso Saponjic:,, Het was voor ons een heel turbulent seizoen. We begonnen met een, op papier, topteam. Door de vele blessures en uitstroom van spelers werd het steeds minder. Uiteindelijk eindigden we met een zeer jong en onervaren team. Noodgedwongen moesten we te veel jeugdspelers al vroeg inpassen.

Desondanks vind ik, dat we als team er in het geheel op alle fronten meer hadden moeten uithalen. Er is geen excuus voor de mindere resultaten van de laatste maanden. Als topsporter moet je incasseren en eerlijk naar elkaar zijn. Topsporters hebben en plan, geen excuus.

In mijn ogen zijn wij als totaal team niet geslaagd. We hebben wel veel geleerd en op een andere manier succes geboekt binnen de vereniging. Maar met het eerste team had het beter gemoeten.”

Zowel coach Saponjic als wij hadden meer verwacht van de Westlanders. Het was een mooie mix van ervaren krachten en talenten uit de A1. Toch overheerste de wisselvalligheid, waarbij het opviel dat tegen de top-6 geen aansprekende resultaten werden geboekt. De punten werden vergaard tegen de ‘laagvliegers’. Wél verklaarbaar vanwege de vele blessures en de regelmatige afwezigheid van schutter Marnix Roos. Het is Saponjic wel toevertrouwd om voor komend seizoen een meer stabiele selectie op de vloer te krijgen.  

CIJFER: 6 

AD SPORT/PETER LOTMAN

X