EHF Championship: U17 wint het toernooi

Op 4 augustus was het eindelijk zo ver, het toernooi waarvoor we al zo lang getraind hadden, ging eindelijk van start: het EHF Championship U17 in Georgië. Goud was nodig voor een plek op het WK en promotie naar de A-landen.

We vertrokken vanaf Schiphol en hadden een lange reisdag. Daarna begonnen we gelijk met twee rustdagen omdat de wedstrijd tegen Griekenland werd afgelast wegens corona gevallen binnen hun team. Op 7 augustus speelden we de eerste wedstrijd tegen Luxemburg. Deze wonnen we met 9-51, het toernooi begon goed. Op 10 augustus speelden we tegen Georgië. Ook deze wedstrijd wonnen we ruim met 52-11. Quintus speelster Judith van der Helm werd “player of the match”! En we waren al zeker van een plek in de halve finale. 


Op 12 augustus stond (op papier) de lastigste wedstrijd van de poule op het programma, maar door fanatiek te zijn vanaf de eerste minuut wonnen we ook deze wedstrijd met 28-10. 
De halve finale speelden we tegen de Faeröer eilanden. Omdat de U19 meiden hiervan verloren hadden, stonden we op scherp, maar door een goede dekking haalden we de finale door te winnen met 24-21. 
Toen was eindelijk de dag van de finale aangebroken, waar we zo hard voor gewerkt hadden. Het werd Nederland-Servië. Iedereen had er zin in en wilde ervoor vechten. Al snel kwamen we 5-0 voor, dus dat was een lekker begin. De dekking stond als een huis met Quintus keepster Bianca Schanssema, die een goede wedstrijd speelde.

Zodra de Serven door de dekking kwamen, stond zij er nog. Vlak voor de rust kwamen de Serven nog even terug, maar het was voor hen niet genoeg om de wedstrijd te keren. De eindstand werd uiteindelijk 25-19 voor Nederland en de GOUDEN plak was voor ons! Hierdoor zijn we gepromoveerd naar Het EK voor A-landen en hebben wij een plekje bemachtigd op het WK volgend jaar. In de finale is Alieke van Maurik gekozen tot “player of the match”.


Ook Quintus keeperstrainer Patrick Jordaan maakte deel uit van deze groep en heeft ook een prachtige bijdrage geleverd aan deze prestatie.

X