Eerste én sportiviteitsprijs in Portugal voor onze dames A1

Van 2 tot en met 9 juli speelden onze dames A1 in Portugal. Het toernooi om de Costa Doiro Cup werd dit jaar voor de 30e keer in Lagos georganiseerd. Voor veel speelsters was het afgelopen seizoen het laatste jaar dat ze in de jeugd van Quintus zouden spelen. De begeleiding had een mooi en sportief toernooi voor ogen om de jeugdperiode bij de Quintusjeugd op een bijzonder toernooi af te sluiten. Uiteraard gingen er maanden aan vooraf om alles te regelen: De vliegreis, de inschrijfgelden, de verblijfskosten en allerlei acties om de reis te kunnen bekostigen.

Misschien heeft u de acties voorbij zien komen, zoals de verkoop van hortensia’s, de aspergepakketten en de kledingsponsoring. Vooraf heeft het team er alles aan gedaan om er een gezamenlijk succes van te maken.

Zondag 2 juli verzamelden de speelsters Gedy, Isa, Joy, Kari, Laurie, Lieke, Lois, Nienke, Romee, Stacey, Tara, Tess en de begeleiders Jules en Lotte al om 6.00 uur op het vliegveld van Rotterdam. Rond 10.00 uur landden ze op Faro in Portugal en werden ze met een bus naar het prachtige Lagos gebracht. Daar hebben ze zich gesetteld, geluncht en hoe kan het ook anders, een heerlijke duik in de zee genomen en van het strand genoten. Het bijzondere van dit toernooi was dat er elke dag een wedstrijd gespeeld werd en daarnaast nog wat vrije tijd overbleef voor andere activiteiten.

Aan het toernooi deden veel Portugese, maar ook Spaanse en Franse teams mee. Maandag 3 juli startte het toernooi met de eerste wedstrijd tegen Madeira SAD. Deze wedstrijd werd met 24-36 gewonnen. Met elk team werd een gezamenlijke groepsfoto gemaakt en werden de speelsters van de tegenpartij verrast met een Quintus Handbalsticker. Dinsdag 4 juli speelden de dames tegen Colégio de Gaia en wonnen ook deze wedstrijd. Ook woensdag 5 juli werd tegen AC Cacém gewonnen. Dit betekende dat ze in de halve finale stonden op donderdag 6 juli. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Ginásio do Sul en ook deze keer weer gewonnen en dus hadden ze zich geplaatst voor de finale.

Vrijdag 7 juli was er een vrije dag ingepland en kon iedereen genieten van een dagje Slide and Splash, wat ook zeer goed gelukt was. De volgende dag werd de finale gespeeld tegen Colégio de Gaia. Inmiddels was de temperatuur in de sporthal behoorlijk gestegen, wat nog weleens een handicap zou kunnen worden, maar het gedegen spel van onze ‘Dutch Girls’ leidde wederom tot een mooie overwinning en mochten ze later op de dag tijdens een sfeervolle prijsuitreiking de eerste prijs in ontvangst nemen.

Aan het hele toernooi deden in totaal 68 teams mee in acht verschillende categorieën. Na alle huldigingen, werd aan de meest sportieve ploeg de ‘FAIRPLAY-cup’ uitgereikt. Met heel veel trots mochten onze dames deze prijs in ontvangst nemen. 

Na een fantastische week, een fantastisch georganiseerd toernooi en fantastische resultaten vlogen onze dames en begeleiding weer terug naar Nederland om deze ervaring voor altijd te bewaren. 

X